CO-EXISTENCE –  8. Met Fashion Day

CO-EXISTENCE – 8. Met Fashion Day

27.02.2023.

U četvrtak 23. februara na Dorćol Platz-u održao se tradicionalni 8. Met Fashion Day. Studenti Modnog dizajna su i ove godine u okviru predmeta Modni marketing kod profesorke Milice Slijepčević kao projektni zadatak razvili umetnički projekat CO-EXISTENCE. Studentkinje Modnog dizajna autorke projekta bile su:
 

  1. Lena Antić – koordinatorka
  2. Anđela Bošković
  3. Teodora Đokić

 

Profesori koji su podržali studente ovom prilikom su profesorka Milica Slijepčević profesori Fakulteta digitalnh umetnosti, studijskog program Modni dizajn, Aleksandar Protić i Katarina Samardžić.

 

Ideja projekta bila je da se spoje mladi umetnici iz različitih oblasti i prikaže kolaborativnost kao važan segment stvaranja. Događaj se sastojao iz dva segmenta. Prvi su činili modna revija mladih dizajnera u klasi profesora Modnog dizajna Aleksandra Protića i profeosrke Katarine Samardžić. Paraleno sa revijom realizovana je izložba radova studenata. Kroz čitav projekat studenti su prikazali koliko je saradnja važna i koji segmenti sačinjavaju modnu industriju – od ilustracije, fotografije, modela, videografije, do realizacije samog odevnog predmeta. Naziv projekta predstavlja suživot umetnika, jer je saradnja integralni deo stvaranja. Iako se umetnik često karakteriše kao izraziti individualista, studenti autori CO-EXISTENCE preispituju stereotip kroz neophodnost da umetnici stvaraju inspirišući jedni druge, ali i da stvarajući budu deo istog umetničkog procesa.

 

Drugi deo događaja bio je posvećen neposrednom druženju, na žurci uz sjajnog “DJ IKKI-a“.

 

Koristimo ovu piliku da se zahvaljujemo svima koji su pomogli da događaj bude ovako uspešan, hvala kompaniji L’Oréal, manekenkama i DJ IKKI-u.

 

U produžetku možete pogledati kakva je atmosfera vladala na ovom događaju.