U okviru zajedničke aktivnosti Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu i projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ održana je online panel diskusija na temu „Business Coaching„. U diskusiji su učestvovale gošće iz Makedonije – Marina Ančevska, međunarodno sertifikovani sistemski NLP master trener i executive coach, te Limba Veselinović, međunarodno sertifikovani life i executive coach. Diskusiju je moderirala MSc Ecc Milica Mladenović, rukovodilac Kreativnog centra i asistent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan.

 

Kao eksperti iz oblasti coaching-a, panelistkinje su predstavile pojam, značaj i benefite coaching-a za preduzeća i pojedince, kako za menadžere sa dugogodišnjim iskustvom tako i za studente koji žele da pokrenu svoj posao. Limba Veselinović je objasnila razlike između različitih vrsta coaching-a i navela različite razloge iz kojih se može otići na business coaching. Marina Ančevska je predstavila efikasnost sistemskog business coaching-a na primeru iz svog dugogodišnjeg rada sa mnogim međunarodnim kompanijama i pojedincima. Obe panelistkinje su se složile oko važnosti ličnog razvoja ne samo za klijente, već i za samog coach-a.

 

S obzirom na to da su svi prisutni ostali do samog kraja panel diskusije, može se zaključiti da postoji veliko interesovanje za boljim razumevanjem pojma coaching-a i sticanjem praktičnih saznanja o načinima na koje coaching može služiti ljudima kako bi ostvarili svoj puni potencijal i živeli izbalansiran i ispunjen život.

 

U nastavku možete pogledati video održane MET online panel diskusije na temu „Business Coaching“: