BUDUĆNOST VIZUELNE KOMUNIKACIJE – NOVI TALAS ARTISTS ANONYMOUS-A

BUDUĆNOST VIZUELNE KOMUNIKACIJE – NOVI TALAS ARTISTS ANONYMOUS-A

29.04.2021.

Artists Anonymous je inicijativa pokrenuta 2017. godine od strane Univerziteta Metropolitan sa velikim snovima i ciljevima. Ideja je bila da se udruži što veći broj kreativaca u pozitivnom duhu koji će pokrenti lavinu socijalno angažovane komunikacije. Sam koncept „AA“ je kreirala Madlena Dašić, profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, sa osnovnim ciljem da mladi vizuelni komunikatori šalju poruke sa značajem, za opšte dobro i koji zapravo ujedinjuje kreativce sa jednom zajedničkom idejom – MI kreiramo, VI kupujete, ZAJEDNO doniramo.

 

Mi nikada nismo birali način na koji možemo da pomognemo svojim umećem, već smo grabili svaku šansu da se istaknemo i učinimo nešto dobro za okolinu. Radili smo dizajnerske usluge za razne humanitarne asocijacije bez naplate, organizovali mnoštvo prodajnih izložbi, držali radionice kako bi informisali što veću publiku o tome koliko je lako ponuditi pomoć i učiniti svet boljim mestom.

 

Komunikacija ovakvih poruka je od velike važnosti i smatramo je nezaobilaznom, zato pored trenutne online prodaje merchandise-a na MET Art shop-u , Artists Anonymous ima cilj da stvori prvu regionalnu datoteku radova sa karakterom socijalno angažovanog dizajna.

 

Ovim putem pozivamo svakog pojedinca koji želi da pošalje snažnu i angažovanu poruku koja će doprineti opštem dobru da objavi svoj rad na instagramu sa hashtagom #artistsanonymousbelgrade, a Artists Anonymous će rado objaviti i dalje podeliti, bilo koja tema da je u pitanju. Naša motivacija jeste da svoje umeće i talenat usmerimo onima kojima je to najpotrebnije. Donirajte sa nama vaš dizajn!

 

Hajde da širimo važne poruke kroz svoja unikatna dela, hajde da vizuelno komuniciramo bolju budućnost!