Internacionalni Nišville Jazz Festival – najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope održan je 6. do 15. avgusta 2021. godine, na Niškoj tvrđavi.

 

Nišville jazz festival je pored bogatog muzičkog programa na više stejdževa na Tvrđavi, na Trgu Kralja Milana i na Amfiteatru keja na Nišavi, posetiocima ponuditio i kvalitetan internacionalni sadržaj, na kome je učestvavao i Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan u Nišu u okviru glavnog programa.

 

S obzirom da je džez jedan od simbola slobode i improvizacije studenti FDU-a, su na svoj način podsetili posetioce na ovaj koncept i na licu mesta ispisivali kaligrafiju i prikazali više bodypainting performansa.

 

Takođe, uz podršku i prisustvo profesora, imali su izložbu na otvorenom, na platou ispred Ateljea 77, gde su posetiocima predstavili svoje radove koje su vredno stvarali tokom proteklih godinu dana.

 

Posetioci su imali priliku da u popodnevnim i večernjim satima, druže sa našim studentima i uživaju pored muzike, u talentima ovih kreativnih mladih umetnika.

 

U produžetku možete videti kako su se proveli!