Artists Anonymous i Univerzitet Metropolitan uručili donaciju Brajeve pisaće mašine učeniku osnovne škole “Dragan Kovačević”

Artists Anonymous i Univerzitet Metropolitan uručili donaciju Brajeve pisaće mašine učeniku osnovne škole “Dragan Kovačević”

29.11.2021.

Kreativni kanal Univerziteta Metropolitan „Artists Anonymous, fueled and powered by Metropolitan University“, koji se bavi socijalno angažovanim dizajnom i udružuje dizajnere iz različitih branši prethodnih meseci prikupljao je novčana sredstva prodajom autorski dizajniranih artikala, kako bi ih donirali u humanitarne svrhe. Ovog puta odlučeno je da se humanitarna pomoć uputi osnovnoj školi “Dragan Kovačević” kojoj je uručena Brajeva pisaća mašina, namenjena jednom od učenika.

 

Samom uručenju donacije prisustvovali su direktorka škole Silvana Plavšić, profesorka FDU Univerziteta Metropolitan, Madlena Dašić koja je i kreirala sam koncept “Artists Anonymous”, kao i partneri iz Crvenog krsta Beograd. Crveni krst Beograd imao je veliku ulogu u realizovanju ovog projekta, kao partner ove humanitarne akcije, koji je i dao preporuku da se donacija izvrši upravo ovoj školi i ovom đaku.

 

Brajeva mašina se koristi kod potpuno slepe dece i služi im kao nastavno sredstvo u njihovom obrazovanju. Škola “Dragan Kovačević” ima tri mašine koje koriste tri učenika koja imaju problem sa vidom, a početkom nove školske godine javila se potreba za još jednom mašinom, jer je još jedno dete imalo potrebu da pri obavljanju redovnih zadataka (pravljenje zapisa sa predavanja, obavljanje domaćih zadataka…) koristi ovu mašinu.

 

Donacijom koja je realizovana omogućilo se samostalno obavljanje radnih zadataka učeniku koji ima izražen hendikep, a s obzirom da je donacija uručena samoj školskoj ustanovi, na ovaj način osnažen je kapacitet škole, jer je za normalno funkcionisanje i školovanje ovog deteta ovo sredstvo za rad neophodno.

 

Takođe, s obzirom da je u pitanju veoma kvalitetna mašina, ona će ostati deo nastavnih sredstava koje će koristiti buduće generacije.

 

Izuzetno smo srećni što smo ovom donacijom olakšali školovanje jednom mladom đaku i pomogli njegovoj školi i obećavamo da „Artists Anonymous“ nastavlja da sa još više entuzijazma svojim kreativnim radom pomaže, pod sloganom – Mi kreiramo, Vi kupujete, ZAJEDNO doniramo!