Otvaranje 6. Metropolitan Fashion Day-a, koji se organizuje kao projektni zadatak na studijskom programu Modni dizajn, kod profesorke dr Milice Slijepčević, na predmetu Modni marketing, održalo se ovog puta u Gradskoj biblioteci. Izložbu je otvorila dekanka Fakulteta digitalnih umetnosti prof. dr Svetlana Smolčić Makuljević. Svečanom otvaranju prisustvovali su i profesori modnog dizajna prof. dr Aleksandar Protić i doc. dr Katarina Samardžić, zatim studenti, načelnica Gradske Biblioteke i drugi gosti.

 

Prof. dr Milica Slijepčević je pozdravila sve prisutne i izrazila zahvalnost za saradnju i zadovoljstvo što je šesta generacija studenata Modnog dizajna pripremila izložbu svojih radova, ističući značaj saradnje i ključnog doprinosa profesora modnog dizajna Aleksandra Protića i profesorke Katarine Samardžić, zatim je pozvala dekanku prof. Smolčić da se obrati i svečano otvori izložbu. Tom prilikom, prof. Smolčić je istakla značaj rada sa studentima na Modnom dizajnu u kontinuitetu, od osnivanja Fakulteta digitalnih umetnosti do danas. Dodala je da je Metopolitan Fashion day format koji je prof. Slijepčević postavila, ali da je to proizvod timskog rada studijskog programa Modni dizajn.

 

Studentkinje Modnog dizajna, u klasi profesora Aleksandra Protića i Katarine Samardžić čiji radovi će biti prikazani ovim povodom su:

 

Ilustracije: Dejana Marković, Anđela Petrović, Sofija Mitrović i Tamara Vojnovski.

Modeli na lutkama: Vila Pajkić (haljina), Natalija Kovačević (haljina) i Helena Plećaš (haljina).

Izložba je otvorena narednih nedelju dana! Pozivamo vas da dođete i podržite naše mlade talente!