14. međunarodna – eLearning konferencija na Univerzitetu Metropolitan

14. međunarodna – eLearning konferencija na Univerzitetu Metropolitan

2.10.2023.

Završena je 14. međunarodna „eLearning konferencija“ na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Svi zainteresovani imali su mogućnost da konferenciju prate u hibridnom obliku, uključujući prisustvo u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu, ili putem online platforme.
 
Ovogodišnju međunarodnu konferenciju o e-učenju imali su priliku da otvore veliki istraživači – profesor Francisco Jose GARCIA-PENALVO, sa Univerziteta u Salamanci i profesor Mohammed Sakr sa Univerziteta istočne Finske.
 
Koncept konferencije imao tri glavne teme: tehnički koncept, instrukcioni dizajn, pedagoški i psihološki aspekt eLearning-a.
 
Ovogodišnja „eLearning konferencija“ bila je fokusirana na sledeće teme:
 

  • Learning Analytics
  • Big Data in Education
  • AI in education and training.

 
Univerzitet Metropolitan je prvi u regionu počeo sa izvođenjem nastave na daljinu, kada je 2005. godine dobio zvaničnu dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje. Ovom metodom učenja se ostvario jedinstven program naprednih akademskih i profesionalnih studija.

 
Zahvaljujemo se svim učesnicima eLearning konferencije 2023. godine, kao i partnerima – ILEDA ERASMUS + projektu, kao i Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja!