Završena je 13. međunarodna „eLearning konferencija“ na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Konferenciju je svečano otvorio predsednik Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet i naglasio da je Univerzitet Metropolitan za svojih 17 godina postojanja dostigao kvalitet obrazovnog sistema jedne institucije, koja od samog početka zastupa e-learning sistem učenja. Svi zainteresovani imali su mogućnost da konferenciju prate u hibridnom obliku, uključujući prisustvo u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Beogradu, ili putem online platforme.
 
Stručnjaci sa međunarodnih univerziteta iz celog sveta, su održali prezentacije koje su vezane za učenje na daljinu, dok je koncept konferencije imao tri glavne teme: tehnički koncept, instrukcioni dizajn, pedagoški i psihološki aspekt eLearning-a.
 
Ovogodišnja „eLearning konferencija“ bila je fokusirana na sledeće teme:
 

  • Learning Analytics
  • Big Data in Education

 
Univerzitet Metropolitan je prvi u regionu počeo sa izvođenjem nastave na daljinu, kada je 2005. godine dobio zvaničnu dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje. Ovom metodom učenja se ostvario jedinstven program naprednih akademskih i profesionalnih studija.
 
Zahvaljujemo se svim učesnicima eLearning konferencije 2022. godine, kao i partnerima – ILEDA ERASMUS + projektu, kao i Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja!