10. Metropolitan Fashion Day – Past2Future Fashion
Konkurs za 10. Metropolitan Fashion Day – Past2Future Fashion

Pridružite nam se na Past2Future Fashion modnom takmičenju, gde se tradicija susreće budućnošću! Takmičenje je namenjeno studentima modnog dizajna sa univerziteta sa prostora Balkana. Na ovom takmičenju, studenti iz svih balkanskih zemalja su pozvani da pokažu svoju kreativnost spajanjem etničkih tradicija sa futurističkim predviđanjima u modnom dizajnu. Sa tri faze žiriranja i stručnim povratnim informacijama žirija, ovo takmičenje obećava da će biti platforma za mlade talente da zablistaju.
 
Bez obzira da li ste inspirisani bogatom tapiserijom balkanske kulture, ili fascinirani mogućnostima budućnosti, Past2Future Fashion je vaša prilika da prezentujete svoju ideju na pisti. Od konceptualizacije do finalne izložbe, imaćete priliku da istražite presek tradicije i inovacija u modnom dizajnu!
 
Tema Konkursa Past2Future Fashion – PREMOŠĆIVANJE TRADICIJE U ISTRAŽIVANJU BUDUĆNOSTI
PRIJAVI SE >>
FAZE TAKMIČENJA
1

Faza 1: Konceptualizacija i podnošenje dizajna

Učesnici imaju zadatak da kreiraju modni dizajn koji neprimetno spaja balkanske etničke tradicije sa futurističkim elementima.

*Prijave treba da sadrže skice (lajnap od deset autfita), moodboard sa inspiracijom, tablu materijala i boja kao i pisani koncept koji dodatno pojašnjava inspiraciju iza dizajna.

*Prijave će biti ocenjivane na osnovu kreativnosti, originalnosti i izvodljivosti realizacije.

*Kandidati koji prođu u sledeći krug realizovaće dve do tri odevne kombinacije sa priloženog lajnapa sugerisane od strane žirija.

2

Faza 2: Razvoj modela

Odabrani učesnici iz faze 1 će preći na fazu razvoja prototipa. Učesnici će oživeti svoj dizajn kreiranjem fizičkih prototipa koji treba da pokažu jasno razumevanje kako balkanskog kulturnog nasleđa, tako i inovativnih tehnika u realizaciji dizajna. Žiri će proceniti modele na osnovu umešnosti izrade, pažnje posvećene detaljima i pridržavanja konceptu dizajna.

** Žiri zadržava pravo da odbije radove koji nisu zadovoljili očekavani nivo izrade.

3

Faza 3: Revija

Finalisti druge faze imaće priliku da pokažu svoj dizajn na pisti. Svaki finalista će predstaviti svoj odevni predmet na modnoj reviji. Reviji će prisustvovati panel sudija, sastavljen od tri profesora sa Univerziteta Metropolitan i četiri profesora sa gostujućih univerziteta (Ljubljana i Skoplje).

VAŽNI DATUMI
21. junraspis konkursa
15. avgustrok za predaju radova
25. avgustprvo žiriranje
15. novembaržiriranje gotovih modela
28. novembarrevija
NAGRADA
Studentu koji na zadatu temu odgovori sa najvišim standardom po mišljenju stručnog žirija biće dodeljeno učešće na manifestaciji Fashion Weekend Skopje. Za finaliste konkursa biće obezbeđene i dodatne pogodnosti u formi radionica i predavanja koja će im omogućiti dodatni razvoj kreativnih potencijala i veština.
Ne propustite priliku da budete deo istorije mode! Pošaljite svoj dizajn, pomerite granice i pustite mašti da uzleti kroz temu Past2Future Fashion – Premošćivanje tradicije u istraživanju budućnosti!

PRIJAVI SE!

Ime i prezime*

Grad/Mesto*

Email*

 

Broj telefona

Škola*

Godina rođenja*

 


 

Pitajte nas

Ime i prezime*

E-mail *

Kontakt telefon *

Pitanje *