Uspešan diplomac FDU-a Vladimir Petković o „Duhu nove stvarnosti“

Uspešan diplomac FDU-a Vladimir Petković o „Duhu nove stvarnosti“

6.09.2018.

Da Univerzitet Metropolitan školuje najtraženije kadrove na tržištu rada, govore uspešne priče naših studenata i diplomaca, koji su eksperti u svom poslu ne samo na našim prostorima, već i u inostranstvu. Priča našeg uspešnog diplomca sa Fakulteta digitalnih umetnosti, Vladimira Petkovića iz Niša koji od 2013. godine radi i živi u San Francisku, jeste primer da nema granica za talenat, znanje i ljubav prema poslu kojim želite da se bavite.

 

 

Tokom šarolike i uspešne dizajnerske karijere, Vladimir je učestvovao na mnogim projektima, počev od razvoja softvera i animiranih filmova do video igara i vizualizacije proizvoda. Radio je u vrhunskim kompanijama kao što su Adobe, Google, Facebook, Oracle, Autodesk, Maxon, Imagination Studio i drugim. Trenutno je u Adobe-u umetnički direktor tima Adobe Dimension. 

 

 

Specijalizovao se u različitim oblastima trodidemenzionalne (3D) grafike, uključujući modelovanje, teksture, renderovanje i osvetljenje. Stekao je veliko iskustvo u art direkciji, optimizaciji procesa, dizajnu korisničkih interfejsa (UI/UX), kao i u izradi idejnih koncepata. Dizajnirao je glavni reklamni pano Oracle-a, domaćina Svetske konvencije softverskih kompanija 2015. godine u San Francisku. Član je Mense, najvećeg i najstarijeg svetskog udruženja osoba sa koeficijentom inteligencije IQ>149.

 

 

Vladimir Petković ima više od 15 godina iskustva i njegova jedinstvena ekspertiza obuhvata tehnologiju i grafički dizajn koji u velikoj meri daje karakter njegovom radu na i izvan Adobe Dimension-a. Njegovi radovi su poznati i cenjeni u celom svetu, a jedan od njih se našao i u svetskoj enciklopediji STEAMPUNK GRAPHICS ENCYCLOPEDIA (Graffito Book, London, 2014), koja je posvećen Steampunk pokretu u kompjuterskoj umetnosti.

 

 

Univerzitet Metropolitan je ponosan na sve svoje studente, koji su prošli kroz poseban obrazovni sistem gde je kvalitetno znanje glavna i osnovna misao svakog profesora. Naši uspešni studenti su odraz našeg Univerziteta i najbolji pokazatelj zašto smo prvi po kvalitetu studiranja prema mišljenju studenata.

 

 

Ceo intervju sa našim uspešnim diplomcem Vladimirom Petkovićem na temu „Duh nove stvarnosti“, koji je dao za naučni magazin Nova galaksija pogledajte ovde: http://galaksijanova.rs/duh-nove-stvarnosti/