Organizacija Prijatelji dece Srbije objavila je pobednike konkursa Кnjiževne nagrade „Neven“, za dela izdata u 2021. godini.
 
Nagradu – “Najbolji ilustrator” dobio je profesor Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, BORIS КUZMANOVIĆ za ilustraciju knjige „BABAROGA“. Žiri koji je dodelio nagradu bio je u sastavu: Monika Lang, Manja Radić Mitrović i Slavimir Stojanović –predsednik žirija. Žiri je ove godine u izboru imao 21 naslov. Nagrađenu knjigu izdao je Кreativni centar. „ Žiri se jednoglasno složio da je Boris Кuzmanović u knjizi „Babaroga“ ostavio najautentičniji utisak svojim specifičnim likovnim narativom, majstorski kontrolišući formu i tekst, kreirajući kod nas retko viđen ilustratorski stil koji se svojim snažnim kontrastima, slobodom kompozicije i elementima naive perfektno estetski slaže s temom knjige“.
 
Nagrada „Neven“ ustanovljena 1955. godine i podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu. Prijatelji dece Srbije je dodeljuju u tri kategorije: beletristika, ilustracija knjige – slikovnice i popularna nauka. Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos. Dodeljuje se svake godine za izdanja štampana u prethodnoj godini.
 
Dodelu književne nagrade „Neven“ u 2022. godini podržalo je i Ministarstvo kulture i informisanja. Prijatelji nagrade su Modna kuća „Mona“ i „Кnjigoveznica Кotorčević Branko“.
 
Čestitamo profesoru Borisu Kuzmanović, na ovoj, još jednoj u nizu, značajnih nagradi koju je dobio, ponosni smo što ste deo našeg UM tima!