Uspešno je završena Letnja radionica – fotografija i obrada fotografije, za 54 polaznika na Univerzitetu Metropolitan u Nišu. Radionice su bile besplatne i svi polaznici su poslednjeg dana dobili sertifikate.

 

Radionice su se sastojale iz teorijskog i praktičnog dela, gde su polaznici mogli da uče o fotografiji od njenog nastanka do danas. Prva dva dana je bio teorijski deo, sve o fotografiji, fotoaparatima, načinu fotografisanja i vrstama fotografije. Nakon toga su održane praktične radionice, gde su polaznici mogli da nauče program Adobe Photoshop, o alatima, efektima i kako se vrši postprodukcija fotografije.

 

Poslednjeg dana radionice, polaznici su primenili sve ono što su naučili, imali su mogućnost da sami fotografišu i da obrađuju fotografije u specijalnim programima. Letnju radionicu su pripremile i držale, profesorka Tiana Mitić i mentorka Nataša Ilić, koja je i član uspešnog Dizajn tima Univerziteta Metropolitan u Nišu.

 

Drago nam je što je odziv za Letnju radionicu bio na zavidnom nivou, i što su sugrađani Niša prepoznali kvalitet koji pruža Univerzitet Metropolitan. Polovinom avgusta je planirana još jedna radionica za fotografiju i obradu fotografije, ali na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu gde očekujemo sve ljubitelje dobre fotografije da nam se pridruže.