Komunikacija u visokoj modi i nezaboravno predavanje Jelke Musić, direktorke komunikacija u francuskom i svetskom brendu Jean Paul GAULTIER, održano je u okviru FEBS Master Class-a u Kongresnom centru hotela Envoy.

 

Tražilo se mesto više na prvom, ali ne i poslednjem FEBS Master Class-u, gde je Jelka Musić govorila o svom 25 godina bogatom iskustvu u okviru modne industrije kao PR velikih, svetski poznatih modnih kuća visoke mode i njihovih kreatora. Bilo je zanimljivo čuti kako je tekao poslovni put gospođe Musić i njen profesionalni razvoj, sa kojim je počela u Japanu, a sada već sedam godina u Parizu gde je glavni oslonac velikog kreatora Jean Paul GAULTIER-a. Svojim gostovanjem na FEBS-u prenela je prisutnima delić atmosfere jednog „običnog“ dana kao zaposleni u JPG-u i kako izgleda kada dođe veliki dan za reviju nove Haute Couture kolekcije. Iznela je i bitne podatke koji se odnose na rad jedne modne kuće kao što je Jean Paul GAULTIER, koliki je budžet i koliko glavnu ulogu igraju društvene mreže u današnje vreme.

 

Glavni organizator ovog kulturnoedukativnog događaja koji se po prvi put održao u našem regionu je profesorka Univerziteta Metropolitan, dr Milica Slijepčević, Nevladina organizacija – Centar za komunikacije FLOU, kao i generalni pokrovitelj Univerzitet Metropolitan i sponzor kompanija Textil iz Užica.

 

Bilo je zadovoljstvo biti deo ovog događaja, koji je od velike važnosti za sociološku, kulturnu i estetsku svest današnjice. Moda je postala jedna od najpopularnijih, ali veoma zahtevnih grana svetske industrije. Njena širina u praktičnom smislu dozvolila je da u sebe implementira i druge značajne grane primenjene umetnosti.

 

Univerzitet Metropolitan prepoznaje svetske trendove i u okviru Fakulteta digitalnih umetnosti nudi studijski program Modni dizajn, koji ima za cilj da osposobi studente da se uspešno bave profesionalnim dizajnerskim rešenjima, u skladu sa očekivanjima i potrebama tržišta i poslodavaca.

 

U nastavku pogledajte fotografije prvog FEBS Master Class –a.