Tokom 10. sednice aktuelnog saziva Rektorskog saveta Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), a koja je za primarnu funkciju imala pripremu nastavka funkcionisanja univerziteta u okolnostima koje bi trebalo da uslede nakon ukidanja vanrednog stanja, usvojeno je SLEDEĆE >>

 

Univerzitet Metropolitan vođen idejom da je zdravlje i bezbednost svih nas na prvom mestu, nastavu uspešno održava i realizuje online do kraja školske godine, tj. do 10. juna 2020. godine, prema već utvrđenom rasporedu predavanja i vežbi.

 

Što se tiče ispitnih rokova, Univerzitet Metropolitan je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U skorije vreme očekujemo dalje instrukcije u vezi sa ispitnim rokovima, kada ćemo moći da obavestimo i studente o daljim koracima – aprilski i junski ispitni rok, Univerzitet planira da održi u junu i julu mesecu, o čemu će studenti takođe biti blagovremeno obavešteni.

 

Takođe, analize su pokazale da je stepen prisutnosti na nastavi viši nego u normalnim okolnostima, što je dodatni pokazatelj da online vid nastave u ovim momentima studentima odgovara, kao i da je Univerzitet Metropolitan kvalitetno odgovorio na sve izazove vanrednog stanja i održavanja nastave na daljinu.

 

Univerzitet Metropolitan svakodnevno prati situaciju u državi i ostatku sveta povodom vanredne situacije izazvane virusom COVID-19. Prateći trend opadanja broja zaraženih, Vlada Republike Srbije je počela polako da smanjuje mere koje su uvedene zbog trenutne situacije, što dokazuje da smo se ponašali odgovorno prema sebi i drugima.