MET TALKS / Uloga podataka u finansijama – Big Data, Big Impact

MET TALKS / Uloga podataka u finansijama – Big Data, Big Impact

26.03.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo dr Milana Brkovića rukovodioca Kreditnog biroa u Udruženju banka Srbije na temu Uloga podataka u finansijama – Big Data, Big Impact, a moderator predavanja biće profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Hristina Mikić.

 

Dr Brković je priznati međunarodni stručnjak u oblasti inovacija finansijskih usluga i zaštite privatnih podataka u finansijskoj oblasti. Na predavanju govoriće o upravljanju velikim podacima u bankama, personalnim podacima koje prikupljaju banke, kao i kakva je budućnost finansijskih usluga i koja je uloga podataka u upravljanju finansijsama.

 

Milan ima više od 20 godina radnog iskustva na različitim pozicijama u državnom i privatnom sektoru. Karijeru je započeo u Saveznom ministarstvu za finansije, sektoru za banke gde je radio na izradi zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti bankarskog poslovanja. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, smer Bankarstvo, finansije, osiguranje. Na istom fakultetu je magistrirao. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, modul bankarstvo i finansije.

 

Timu Udruženja banaka Srbije pridružio se 2008. godine. U okviru Kreditnog biroa UBS obavlјao je sve poslove, počevši od neposrednog rada sa klijentima banaka – fizičkim i pravnim licima, administriranja korisničkih ovlašćenja zaposlenih u bankama koji rade na poslovima KB, obuke bankara koji rade na poslovima sa KB, izrade instrukcija za rad banaka sa Kreditnim biroom, itd. Od 2017. godine obavlјa poslove koordinatora rada Kreditnog biroa i Poslovnog saveta, kao glavnog operativnog organa rukovođenja KB. Radi na razvoju metodologije, sadržaja i kvaliteta kreditnih izveštaja, odnosno uvođenja novih proizvoda i usluga u cilјu efikasnije procene kreditne sposobnosti klijenata banaka – fizičkih i pravnih lica.

 

Ne propustite MET Talks u u ponedeljak, 1. aprila u 14:15h u učionici U1 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu ili nam se pridružite putem ZOOM platforme

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje