MET TALKS/ Sistemi za nadzor prostora i elektronskih komunikacija

MET TALKS/ Sistemi za nadzor prostora i elektronskih komunikacija

27.11.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Slađanu Pantelić, profesorku na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost Univerziteta Union Nikola Tesla na temu Sistemi za nadzor prostora i elektronskih komunikacija, a moderator predavanja biće asistent Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, Aleksandra Stevanović.

 

Slađana Pantelić je diplomirala, magistrirala i 2011. godine doktorirala na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Takođe, Slađana je stručnjak u oblasti optičkih vlakana i optoelektronike. Sa bogatim iskustvom u razvojno-istraživačkom sektoru, poseduje licence za projektovanje telekomunikacionih sistema. Kao autor više od 70 naučnih radova i dve monografije od nacionalnog značaja, trenutno je vanredni profesor na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost Univerziteta Union Nikola Tesla.

 

Savremeni život sve više zahteva upotrebu komunikacionih sistema za brži i sigurniji prenos raznovrsnih informacija. Digitalna produkcija podataka rapidno raste, istovremeno smanjujući prostor za rezervne kopije. Tehnički napredak u centralizovanim sistemima za skladištenje podataka direktno odgovara savremenim trendovima u informacionoj tehnologiji. Zaštita korisničkih podataka na svim tehničkim nivoima predstavlja veliki izazov, posebno u kontekstu razvoja sistema za nadzor prostora i elektronskih komunikacija, o čemu ćete imati priliku da slušate na ovom gostujućem predavanju.

 

Ne propustite MET Talks, u utorak 28. novembra u 14:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u učionici U2