MET TALKS/ Piksel X vektor / dizajn i forzec

MET TALKS/ Piksel X vektor / dizajn i forzec

15.05.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Tijanu Pavlov predavača na Beogradskoj Akademiji Poslovnih i Umetničkih strukovnih studija – BAPUSS na temu Piksel X vektor / dizajn i forzec a moderator predavanja biće profesor Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Boris Kuzmanović.

 

Studenti će na predavanju imati priliku da čuju o profesionalnom odnosu između likovnih urednika izdavačkih kuća i ilustratora, sa posebnim osvrtom na opis i faze rada do krajnje realizacije, kao i promociju. Predavanje će obuhvatiti opis i premere načina rada na oblikovanju knjiga, udžbenika i slikovnica, uz prikaz zadatkog teksta, koordinaciju i usklađivanje između autora teksta, likovnog urednika, grafičkog dizajnera i ilustratora. Takođe, studenti će imati priliku da učestvuju u radionici gde će realizovati jednu ilustraciju na osnovu zadatog pojma i njene primene. Naglasak će biti na imaginativnom odnosu studenata prema formi kroz simboličan ili asocijativan odgovor na zadatu temu. Tehnika i materijali su slobodni, kao i način izrade rada – može biti na računaru ili tradicionalnom tehnikom. Ovo predavanje će pružiti studentima uvid u kompleksnost i saradnju koja je neophodna u procesu stvaranja ilustracija za knjige i publikacije.

 

Tijana Pavlov je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek primenjena grafika/fotografija, gde je i magistrirala 2007. godine. Specijalizaciju je završila kao stipendista Grčke vlade na Fakultetu lepih umetnosti u Solunu 2006. godine. Tokom svoje karijere, radila je u marketinškim agencijama, kao likovni urednik i grafički dizajner u izdavačkoj kući Zavod za udžbenike, a takođe je bila angažovana kao predavač na Fakultetu informacionih tehnologija u Beogradu. Takođe, završila je edukacije iz Transakcione analize i Organizacione Transakcione analize. Od 2014. do 2017. godine radila je na total dizajnu za Dragonello centar iz Beča, a 2018. godine radila je grafiku za prvu dečiju Dragonello modnu kolekciju. Od 2020. do 2023. godine bila je šef likovno-grafičke redakcije u izdavačkoj kući Zavod za udžbenike. Od 2023. godine radi kao predavač na Beogradskoj Akademiji Poslovnih i Umetničkih strukovnih studija, gde predaje u oblasti grafičkog dizajna. Tokom svoje karijere sarađivala je sa velikim brojem klijenata i dizajnirala je preko 200 knjiga. Takođe, imala je veliki broj samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

Ne propustite MET Talks, u utorak 21. maja u 15:45h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u učionici RU1

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje