U okviru zajedničke aktivnosti Kreativnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu i projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ održaće se online panel diskusija preko Zoom platforme na temu „IT & People Skills“ u sredu 12. maja u 18h. U diskusiji će učestvovati Scrum Masteri i agile coachevi – Nikola Mladenović iz Beograda i Ozren Crnogorac iz Zagreba.

 

Online panel diskusija pružiće uvid u pojam i značaj agile metoda, te u benefite soft skills-a i coaching-a u komunikaciji u IT kompanijama. Panelisti će preneti svoja iskustva iz dugugodišnjeg rada na IT projektima, uključujući rad sa timovima čiji su članovi na različitim lokacijma. Na panelu će takođe biti reči o izazovima rada od kuće i sinhronizaciji informacija i radnih zadataka remote timova.

 

Nikola Mladenovic radi kao in-house Scrum Master i agile coach. Na trenutnom projektu sarađuje sa 24 tima iz 4 kompanije locirane u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Srbiji. Veruje u pull princip preuzimanja odgovornosti i samoorganizaciju kao njegovu procesnu posledicu. U radu prilagođava pristup kako bi kreirao otvoren i siguran prostor zajedničkog odlučivanja. Fokus razvoja mu je na coaching pristupu i njegova poslednja usavršavanja su Erickson coach praktičar i Scrum Alliance Advanced Scrum Master. Održivost radnog ritma i stepen poverenja u relacijama uzima kao osnovnu meru svog uspeha.

 

Ozren Crnogorac je agile coach i eksterni konsultant sa 17 godina iskustva u razvoju softvera, koji pomaže kompanijama i razvojnim timovima da postignu nezavisnost i visoku efikasnost u razvoju multimedijalnih proizvoda putem agile i lean praksi (Scrum, Kanban, XP). Radio je kao Scrum Master u kompaniji Ericsson Nikola Tesla sa timovima iz Hrvatske, Velike Britanije i Indije, te kao agile coach za kompanije Hrvatski Telekom i Daimler-Mercedes. On je Scrum Alliance sertifikovani Scrum profesionalac, sertifikovani LeSS (Large Scale Scrum) praktičar, sertifikovani praktičar za executive coaching od strane The Academy of Executive Coaching (AoEC), licencirani menadžment 3.0 facilitator i sertifikovani vizuelni facilitator od strane Bikablo Akademie, koji primenjuje coaching i vizuelnu facilitaciju u svom svakodnevnom radu.

 

Moderator online panel diskusije: MSc Ecc Milica Mladenović, rukovodilac Kreativnog centra i asistent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan.

 

Pozivamo vas da budete deo MET TALKS online panel diskusije i da od iskusnih Scrum Mastera i agile coacheva dobijete nove praktične uvide u značaj „soft“ veština komunikacije i coaching-a u IT industriji.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET online panel diskusiju u sredu od 18h!