U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se online panel diskusija na temu „Formula tržišnog uspeha domaćih brendova“  sa odabranim gostima. Učestvuju Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo, Ministarstvo privrede RS, Dr Nenad Marković, zamenik generalnog direktora, ADOC i Miloš Ljušić, generalni direktor, Fabrika kartona Umka. Inicijator i domaćin panela je doc. dr Ana Bovan, profesor na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan.

 

Panel diskusija će pružiti retko koristan pogled na unikatnost domaćih kompanija i faktore uspeha domaćih brendova, kao i na izazove koji ih očekuju u budućnosti. Diskusija će prikazati kako država i Ministarstvo privrede podstiču domaću privredu, glavne izazove koji očekuju privredu Srbije, kao i ključne potencijale domaće privrede.

 

Katarina Obradović Jovanović je pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo, Ministarstvo privrede Republike Srbije. Predstavnik je Republike Srbije u međunarodnim radnim telima i koordinator za sprovođenja Akta o malim preduzećima EU u Srbiji. U domenu evropskih integracija je zamenik predsednika pregovaračke grupe za poglavlje 20 koje se odnosi na industrijsku politiku i MSP i obavlja funkciju visokog službenika za programe  pomoći Ministarstva privrede u okviru sistema upravljanja IPA sredstvima EU.

 

Dr Nenad Marković je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2001. g. Od 2003. je zaposlen u kompaniji ADOC, jednom od najvećih distributera lekova i medicinskih sredstava u Srbiji. Već duži period nalazi se na vodećim pozicijama u kompaniji, donoseći uvek svež i analitički pristup, čvrste business case-ove i stvarajući trajne vrednosti za kompaniju. Poznavalac prilika i trendova na domaćem i međunarodnom farmaceutskom tržištu.

 

Miloš Ljušić svoju profesionalnu karijeru započinje 2005. g. u Fabrici kartona Umka, članici Kappa Star Grupe, u sektoru prodaje, najpre kao menadžer prodaje (2005-2007.) a potom i kao direktor prodaje (2007-2008.). Nedugo zatim, od 2008 godine na poziciji je generalnog direktora Fabrike kartona Umka. Od 2018. godine, pored funkcije direktora Fabrike kartona Umka, obavlja poslove direktora Papirne divizije Kappa Star Grupe u čijem sastavu su Fabrika kartona Umka doo, Kappa Star Recycling doo i EkoStar Pak doo. Predsednik je Grupacije proizvođača celuloze i papira u okviru Privredne komore Srbije.

 

Pozivamo vas da budete deo MET online panel diskusije i da od vrhunskih eksperata dobijete nova saznanja i uvide.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite još jedan MET Talks u ponedeljak od 11h!