U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ održaće se nova online panel diskusija preko Zoom platforme na temu “Coaching u obrazovanju“ u četvrtak, 25. marta sa početkom u 13 časova. U diskusiji će učestvovati eksperti iz oblasti koučinga dr Brankica Ljamić, MCC kouč i NLP trener, Jelena Kralj, Executive Search konsultant i Executive & Leadership kouč, Jelena Kantar Kostić, ACC kouč i NLP trener i Milica Ćirić, HRM konsultant i NLP praktičar.

 

Konstantno učenje i usavršavanje kroz obuke, kurseve ili praćenje e-Learning materijala, čak iako se za to znanje ne dobija opipljivi dokument jesu delovi doživotnog učenja. Učenje je proces kojim, transformacijom iskustva, nastaje znanje, a znanje proističe iz kombinacije iskustava koja stičemo i koja nas menjaju. Refleksija je proces koji se primenjuje i u poslovanju kako bi se iz postojećeg učenja promišljanjem došlo do zaključaka za buduće akcione korake.

 

Online panel diskusija ima za cilj da bliže upozna sve učesnike sa koučingom i njegovim procesima, kao i da pruži odgovore na sledeća pitanja:

 

Zašto su koučing i mentorstvo toliko važni kod nove generacije?

Gde sve koučing može da podrži novu generaciju?

Koje su koristi koje koučing donosi u obrazovne ustanove?

Gde se koučing i NLP  već primenjuju?

Zašto je važno iskustveno učenje?

 

 

PREDAVAČI:

 

Dr Brankica Ljamić je internacionalni kouč i mentor za lični razvoj u poslovnom okruženju. Sa zvanjem MCC (Master Certified Coach, preko 3000 sati iskustva), kreator  je akreditovanog ICF programa za edukaciju profesionalnih koučeva Coaching for Active Preeminence (CAP). Brankica je i autor edukativnog romana za preduzetnike i one koji nameravaju da to postanu ”Koliko si spreman da platiš”,  TEDx govornik sa temom ”Preduzetnička bajka” (https://www.youtube.com/watch?v=_K49Z6m_jtA) i mentor u Cherrie Blaire fondaciji za podršku ženama u biznisu. Sa znanjem NLP trenera, u radu sa poslovnim klijentima primenjuje NLP principe i alate.

 

Jelena Kralj ima preko 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u privatnom i javnom sektoru. Poslednjih 13 godina vodi Pedersen & Partners, jednu od najbrže rastućih kompanija, u svetu, za regrutovanje i razvoj karijere senior menadžmenta. Konsultant je i Executive & Leadership kouč, sa dodatnim fokusom na koučing u oblasti razvoja karijere i karijerne tranzicije. Jelena sarađuje sa širokim spektrom kompanija, lidera i menadžera, iz različitih privrednih sektora, a posebno iz sektora Private Equity, finansijskih usluga, robe široke potrošnje, industrijske proizvodnje, farmacije, zdravstvene zaštite i usluga profesionalnog savetovanja. Prethodno je 2 godine radila kao načelnik i savetnik ministra, u Ministarstvu finansija i 12 godina je uspešno provela na Berzi, od čega 5 sa sopstvenom kompanijom. Tokom karijere bila je i jeste aktivni član nekoliko vodećih poslovnih udruženja, a imala je i liderske pozicije u Upravnim odborima Američke privredne komore, Srpske asocijacije menadžera, Udruženju poslovnih žena i ICF Srbija Chapter-u.

 

Jelena Kantar Kostić je kouč sertifikovan od strane International Coaching Federation na nivou ACC, član je srpskog ogranka ICF-a i kouč sertifikovan od strane Besser Siegmund Instituta iz Hamburga. Takođe, Jelena je NLP trener sa više od 10 godina iskustva u treninzima vezanim za NLP, prodaju i unapređenje komunikacije. Deo je tima akreditovanog ICF programa za edukaciju profesionalnih koučeva Coaching for Active Preeminence (CAP). Po svom formalnom obrazovanju je diplomirani pravnik.

 

Milica Ćirić je diplomirani master menadžer, konsultant u oblasti HRM-a sa fokusom na razvoj i edukaciju zaposlenih, NLP praktičar i polaznica akreditovanog ICF Coaching for Active Preeminence – CAP programa. Dosadašnje radno iskustvo stekla je radeći na pozicijama HR saradnika, konsultanta i trenera poslovnih veština i to aktivnim učešćem u analizi potreba, kreiranju, pokretanju i sprovođenju razvojnih programa u različitim sektorima poslovanja profitnih i neprofitnih organizacija. Milica je osnovne studije završila na Univerzitetu Metropoltan, Fakultetu za menadžment.

 

Moderator online panel diskusije: Prof. dr Tatjana Mamula Nikolić, vanredni profesor na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan i PCC i NLP trener.

Profesorka Mamula Nikolić Tatjana se više od 25 godina bavi istraživanjima marketinga i javnog mnjenja. Sedamnaest godina je vodila internacionalnu istraživačku firmu MASMI, a od 2013. profesor je na Fakultetu za menadžment Univerzitetu Metropolitan na marketinškim i menadžment predmetima. U  oktobru 2015. Tatjana je osnovala firmu za koučing, treninge i konsalting “ACT2B” www.tatjana-mamula.com.  U septembru 2018. pokrenula je program BOOST YOUR BUSINESS & MASTERMIND namenjen preduzetnicima i menadžerima http://tatjana-mamula.com/boost-your-business/. Dobitnica je nagrade Najbolji mentorski par u 2020. godini, Cvet uspeha – Udruženje poslovnih žena Srbije. U decembru 2020. postala je sertifikovani trener Međunarodne organizacije rada za programe Grow Your Business, Start Your Business, Improve Your Business.

 

Pozivamo vas da budete deo MET TALKS online panel diskusije i da od eksperata dobijete nova saznanja i informacije o značaju koučinga i mentorstva u obrazovanju i učenju.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET online panel diskusiju u četvrtak od 13h!