MET TALKS/ Od studenta do inženjerskog lidera: Razvoj softverskih i liderskih veština u biznis okruženju

MET TALKS/ Od studenta do inženjerskog lidera: Razvoj softverskih i liderskih veština u biznis okruženju

17.05.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Jovanu Popović Engineering and Delivery Lead u kompaniji HTEC na temu Od studenta do inženjerskog lidera: Razvoj softverskih i liderskih veština u biznis okruženju a moderator predavanja biće profesor Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, Nemanja Zdravković.

 

Ova tema će istražiti karijerni razvoj u IT sektoru, od studentskih dana do liderskih pozicija. Studenti će dobiti uvid u ključne aspekte tranzicije iz uloge studenta u profesionalne uloge u IT industriji, kao i praktične savete o pronalaženju prvog posla i uvid u očekivanja od industrije. Tema će se takođe fokusirati na ključne veštine i kompetencije potrebne za uspeh u svakoj fazi karijere, uključujući put od juniorskog do seniorskog nivoa, kao i transformaciju u efikasnog lidera. Cilj predavanja je da studenti steknu dublje razumevanje očekivanja i prilika u industriji, kao i da bolje razumeju koje su to veštine ključne za uspešan početak karijere i napredak u njoj.

 

Jovana Popović je završila Elektronski fakultet, smer Računarstvo i informatika. Softverskim inženjerstvom bavi se poslednjih 7 godina. Trenutno je na poziciji Engineering and Delivery Lead-a. Karijeru je započela kao Junior inženjer, postepeno napredujući kroz različite uloge u industriji. Radila je na projektima i vodila timove u različitim industrijama.

 

Ne propustite MET Talks, u petak 17. maja u 18:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu u Kreativnom centru

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje