MET TALKS /   Nova paradigma kreativne ekonomije i razvoj sela: Vrmdža kreativi hub

MET TALKS / Nova paradigma kreativne ekonomije i razvoj sela: Vrmdža kreativi hub

22.05.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Draganu Tomić Pilipović osnivačiću i predsednicu Centra za društveno odgovorno preduzetništvo.
 
Dragana će na predavanju govoriti o unapređenju života na selu, razvoju preduzetništva i seoskog turizma. Na primeru sela Vrmdže podeliće iskustvo u izgradnji seoska zajednice, osnaživanju meštana kroz socijalno i kreativno preduzetništvo, o mentorskom programu za žene sa sela koji trenutno razvija.
 
Moderator predavanja biće Hristina Mikić, profesorka Fakulteta za menadžment.
 

Dragana Tomić Pilipović
 

Završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a zvanje Magistra ekonomskih nauka je stekla 2006. godine na Univerzitetu u Trentu, Italija na smeru Lokalnog razvoja za zemlje Balkana i oblasti u tranziciji. više od 20 godina bavi se razvojem organizacija, strateškim upravljanjem ljudskim resursima, kao i mentorskom podrškom pojedincima u pronalaženju i ostvarivanju njihovog ličnog potencijala, pre svega u oblasti preduzetništva i ličnog razvoja. Dobitnica prvog mesta na međunarodnom konkursu za najinventivniju ideju iz Srbije u domenu društvenog preduzetništva u okviru pod pokroviteljstvom Prof. Muhameda Junusa, dobitnika Nobelove nagrade za mir i začetnika ideje društvenog preduzetništva. Pokrenula je Rural HUB u selu Vrmdža, Sokobanja sa ciljem osnaživanja sela kroz socijalnu ekonomiju i preduzetništvo. Podstiče i podržava žensko preduzetništvo naročito u ruralnim područjima. Trenutno radi na osnaživanju ruralnih žena i pokretanju Kreativnog hub-a. Koautor je nekoliko priručnika iz oblasti: upravljanja ljudskim resursima, mentorstva i eko-sela kao modela razvoja ruralnih područja.
 

Ne propustite MET Talks u utorak 23. maja 2023., u 9.45h u učionici U1 na Univerziteta Metropolitan u Beogradu ili nam se pridružite putem ZOOM platforme

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje