MET TALKS/ Negativni uticaji AI-a i AI umetnosti

MET TALKS/ Negativni uticaji AI-a i AI umetnosti

21.05.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Anastasiju Žižić i Aleksu Mitrovića diplomce studijskog programa grafički dizajn Univerziteta Metropolitan na temu Negativni uticaji AI-a i AI umetnosti a moderator predavanja biće profesor Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Boris Kuzmanović.

 

Predavanje će biti posvećeno razumevanju osnovnih pojmova veštačke inteligencije (AI), njenoj istoriji, trenutnim uticajima na svet umetnosti i potencijalnim posledicama koje možemo očekivati u budućnosti. Takođe, na predavanju će biti više reči o tome kako AI transformiše umetnički svet danas, ali i o pozitivnim i negativnim posledicama koje ova tehnologija može imati na umetnike i umetničku zajednicu.

 

Anastasija Žižić se bavi ilustracijom profesionalno (freelance) od 2019. godine i trenutno je na masteru Vizuelnih Komunikacija na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu gde je završila i osnovne studije iz grafičkog dizajna i na kome radi kao saradnik na predmetima vezanim za ilustraciju.

 

Aleksa Mitrović je završio osnovne studije na Univerzitetu Metropolitan kao diplomirani grafički dizajner. Radi više godina kao freelance ilustrator na internetu.

 

Ne propustite MET Talks, u utorak 28. maja u 15:45h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u učionici RU1
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje