MET TALKS / Nedelja menadžmenta

MET TALKS / Nedelja menadžmenta

5.05.2023.

Univerzitet Metropolitan ovog puta je pripremio projekat “Nedelja menadžmenta” u periodu od 8. do 12. maja. Organizovana su posebna MET Talks predavanja na različite, zanimljive i aktuelne teme. U ovoj nedelji naši gosti će biti: Marija Antić, Branislava Jovanović, Nastasja Nedimović i Miloš Pešić.

 

Zdravlje, preduzetništvo i društvo, ponedeljak 8. maj u 14.15

 

U okviru predavanja na temu “Zdravlje, preduzetništvo i društvo” ugostićemo Mariju Antić, vlasnicu Glutenfree pekare i Branislavu Jovanović, novinarku i autorku podkasta “Svet na leđima žene”. Moderator predavanja biće profesor Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Goran Pavlović.

 

Naše gošće će studentima pružiti informacije i znanje kako da u svom budućem radu ostvare održivi razvoj i balansiraju svoje ekonomske, ali i socijalne i ciljeve povezane sa zdravljem. Marija Antić će kroz pitanja postavljena od strane Branislave prikazati svoju priču, odnosno kako je njena potreba za određenom vrstom hrane rezultirala idejom koja je prepoznata čak do američkog tržišta. Kroz ovu priču, Marija će prikazati značaj ličnog razvoja, učenja, sposobnosti da upravlja zaposlenima i održi sopstvenu motivaciju i samopozdanje.

 

Marija Antić već više od deset godina poseduje iskustvo u industriji hrane bez glutena. Kao vlasnica Glutenfree pekare u Nišu. Odlučila je da nađe način da pomogne svima koji boluju od celijaklije kako se ne bi odrekli omiljene hrane. Došlo je do razvoja uspešnog preduzetničkog poduhvata koji ima ne samo ekonomski, već i socijalni i zdravstveni karakter. Marijina jedinstvena ideja je brzo prepoznata i dovela do stvaranja prepoznatljivog brenda najpre u Nišu, a potom i inostranstvu. Bezglutenski burek, jedini ovog tipa na domaćim prostorima, uspešno se izvozi i prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Branislava Jovanović poseduje veoma bogato iskustvo u oblasti novinarstva i komunikacije.  Direktorka je asocijacije Nova mreža, nezavisnog portala Novinari online, a njen podkast bavi se pitanjima rodne ravnopravnosti i seksizma u svakodnevnom životu i medijima. Ideja autorke podkasta je da zajedno sa svojim sagovornicima/ama ukaže na predrasude i stereotipe patrijarhalnog društva sa kojima se svakodnevno susreću žene na prostorima Balkana. Dugi niz godina Branislava je vodila emisije TV 5 i Niške televizije, obavljala funkciju novinara u brojnim listovima, a danas obavlja i funkciju menadžera za odnose sa javnošću Nisvill jazz festivala.

 

Pratite ovaj MET Talks u Kreativnom centru Univerziteta Metropolitan u Nišu ili nam se priključite putem ZOOM platforme.

 

 

Pokreni S(v)E(t)!, sreda 10. maj  13.15

 

Predavanje na temu “Pokreni S(v)E(t)!” održaće naš gost, osnivač fondacije 1%, Miloš Pešić. Moderator predavanja biće profesor Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Vladimir Škorić.

 

Na ovom predavanju slušaoci će imati mogućnost da nauče kako da prepoznaju svoje originalnosti, ideje i potencijale, kako se pokrenuti i ostvariti ih, menjajući sebe, ljude i svet oko sebe na bolje. Miloš će sa studentima podeliti bogata iskustva i daće odgovore na brojna pitanja. Šta je to što razlikuje velike umove – naučnike, pronalazače, vrsne umetnike, ili uspešne preduzetnike, ljude koji su menjali svet i činili ga boljim, od ostalih ljudi? Upravo način na koji su razvijali i oslobađali svoje potencijale! Sve ono što je oblikovalo svet koji poznajemo danas, u početku je bilo samo ideja u umu čoveka koji je radio na tome da je oslobodi i ostvari.

 

Miloš Pešić je osnivač Centra za razvoj potencijala i Fondacije 1%.U okviru centra za razvoj potencijala se bavi koučingom i edukacijama u oblasti ličnog i profesionalnog razvoja i kroz ove edukacije ima za cilj da pruži podršku, motivaciju i pomoć ljudima u ličnom i profesionalnom razvoju i na putu razvoja njihovih potencijala. Fondaciju 1% pokrenuo je kao svoju životnu misiju i lični doprinos, sa ciljem da se pruži podrška mladim talentovanim ljudima u Srbiji da ostvare svoje talente, ideje i potencijale.

Miloš se nada da će kroz edukacije i humanitarni rad pomoći što većem broju ljudi da unaprede svoj život i svoje okruženje.

 

Pratite ovaj MET Talks u učionici RU4 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu ili nam se priključite putem ZOOM platforme.

 

 

Zdrav uticaj na društvenim mrežama, petak 12. maj  13.15

 

Naša gošća koje će držati predavanje na temu “Zdrav uticaj na društvenim mrežama” je poznata influenserka, Nastasja Nedimović, a moderator predavanja je profesorka Fakulteta za Menadžment Univerziteta Metropolitan, Marina Savković.

 

Kroz predavanje Nastasja će nam približiti način na koji je uspela da izgradi svoj uticaj na društvenim mrežama. Pored toga, predstaviće i svoje razloge da se pokrene na društvenim mrežama, iskustva u organizaciji ličnih kampanja i razvoju mreže pratilaca, svojim projektima smoothiemania i imunomania i planovima za dalji razvoj projekata na striming platformama. Slušaoci će imati priliku da steknu nova znanja kako vezana za digitalni marketing, ali i za zdrav način života.

 

Nastasja Nedimović je je nekadašnja igračica reprezentacije Srbije u vaterpolu, a danas poznata instagram influenserka pod nadimkom cancer infulencer. Njen nalog na Instagram profilu trenutno prati preko 196000 pratilaca. Nastasja je dobitnica nagrade “Budi bolje nego juče” za 2020. Godinu i .nagrade za najboljeg fitnes&health influensera u 2022. Godini.

 

Pored aktivnog rada na društvenim mrežama, objavila je dve knjige “Imunomania” I “Smoothiemania” i pokrenula projekat “Probudi se” u formi edukativnog događaja zdravog životnog stila.

 

Pratite ovaj MET Talks u učionici U1 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu ili nam se priključite putem ZOOM platforme.

 

 

Ne propustite MET Talks predavanja u okviru NEDELJE MENADŽMENTA na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu, ili nas pratite putem ZOOM platforme

 
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje