U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ održaće se novi vebinar  preko Zoom platforme na temu “New normal i borba za talente: kako privući, razviti i zadržati talente“ u sredu, 7. aprila sa početkom u 14:30 časova, koji će predstaviti gospođa Jelena Šolajić, Head of talent management u kompaniji Hemofarm, STADA . Vebinar će se održati u okviru predavanja OM230 Upravljanje ljudskim resursima, predmetnog profesora dr Milice Slijepčević.

 

U eri smanjene lojalnosti usled mnogo dostupnih opcija, u kome smo svi primaoci velikog broja informacija i svedoci brojnih promena i inovacija, kompanijama je već dovoljno teško privući i zadržati prave talente. A u ‘new normal’ vremenu, kada su neki poslovi postali još dostupniji, jer se mogu raditi s različitih lokacija, a važnost zadržavanja talenata postala veća, još je teže dati odgovor na pitanje kako:

 

Privući buduće talente: Izdvojiti se u masi i predstaviti autentično „dušu” poslodavca baš onoj grupi kandidata koja je vama kao poslodavcu potrebna, ali i za koju ćete vi kao poslodavac biti odgovarajući?

 

Razvijati talente: Prepoznati razvojne potrebe zaposlenih u odnosu na potrebe savremenog poslovanja i odgovoriti na njih?

 

Zadržati talente: Izgraditi kulturu konstantnog unapređenja iskustva zaposlenih kao ključ za zadržavanje talenata, ali i privlačenje novih?

 

PREDAVAČ:

Jelena Šolajić iskustvo u oblasti ljudskih resursa je sticala u korporativnom svetu, pre svega u kompaniji Philip Morris, gde je imala prilike da se bavi unapređenjem iskustva zaposlenih, privlačenjem, procenom i razvojem talenata, upravljanjem učinkom, organizacionim dizajnom i strategijom brendiranja poslodavca. Od decembra 2020. godine vodi tim za upravljanje talentima u kompaniji Hemofarm, farmaceutskom lideru u regionu, delu STADA grupe. Zadužena je za razvoj i implementaciju strategije brendiranja poslodavca, privlačenja, upravljanja i razvoja talenata, kao i organizacionu kulturu i razvoj. Jelena je završila studije psihologije.

 

Pozivamo vas da budete deo MET TALKS webinara i od eksperta iz oblasti ljudskih resursa saznate kako privući, razviti i zadržati talente u organizaciji.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET menadžment webinar u sredu od 14:30h!