MET TALKS / Likovna, monetarna istorija Srbije

MET TALKS / Likovna, monetarna istorija Srbije

16.05.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Ranka Stanojevića,  višeg stručnog saradnika pri Odseku za edukaciju Narodne banke Srbije, moderator predavanja biće Mile Kocev, dekan Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan.

 

Gostujuće predavanje na temu „Likovna, monetarna istorija Srbije“ slušaocima će omogućiti da se upoznaju sa zanimljivim idejnim rešenjima na dinarskim novčanicama. Ranko će nam približiti pojedinosti o novčanicama koje i danas koristimo kao sredstvo plaćanja, počevši od prve koja je objavljena 18. novembra 1876. godine. Cilj ovog edukativnog programa NBS, pored boljeg upoznavanja monetarne istorije Srbije, jeste i inspirisanje novih generacija umetnika.

 

Ranko Stanojević zaposlen je kao viši stručni saradnik pri Odseku za obrazovanje Narodne banke Srbije. Poslednjih deset godina, Ranko osmišljava i sprovodi program edukacije Narodne banke Srbije, među kojima se posebno ističu interaktivni sadržaji u koje spada radionica „Falsifikati“. Putem ove radionce slušaoci se upoznaju sa karakteristikama lažnog novca i načinom na koji ga prepoznaju. Još neke od radionica koje drži naš gost jesu i “Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama” i “Nemanjići – novac dinastije”.  Naš gost poseduje bogato iskustvo i brojne korisne primere iz prakse koje će podeliti sa studentima.

 

Ne propustite MET Talks u četvrtak, 18. maja u 14h u Kreativnom centru Univerziteta Metropolitan u Nišu ili nam se pridružite putem ZOOM platforme

 
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje