MET TALKS/ Leading self-liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima

MET TALKS/ Leading self-liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima

17.11.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Anu Petrović,

 

Director of Strategic Communications & Marketing, ESEM Business School na temu Leading self-liderstvo kroz prepoznavanje svojih snaga i kako raditi na njima, a moderator predavanja biće profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Ana Bovan.

 

Ana Petrović je psiholog, diplomiraja je na Sheffiled University i zavrsava Master studije na University of Leicester, Velika Britanija.

 

Član je British Psychological Association. Takođe, Ana radi na strateškim projektima komunikacije i tutor je na Executive MBA programu na temi liderstva.

 

„Leading self“ je fundamentalni koncept u razvoju liderstva i ličnom rastu, naglašavajući sposobnost pojedinca da efikasno upravlja i vodi samog sebe. Ovaj koncept obuhvata razvoj samosvesti, emocionalne inteligencije, discipline i proaktivnog stava. Ključne komponente uključuju razumevanje sopstvenih snaga i slabosti, primenu emocionalne inteligencije u neposrednom okruženju, postavljanje i upravljanje ciljevima, prilagođavanje promenama, razvoj rezilijentnosti, i kontinuirano učenje. U suštini, vođenje sebe podrazumeva proaktivne napore da se shvati, upravlja i unaprede lične karakteristike, što čini osnovu za efikasno vođenje drugih.

 

Ne propustite MET Talks, u ponedeljak 20. novembra u 12:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u svečanoj sali