MET TALKS/ Kreativno računovodstvo i moguće računovodstvene prevare

MET TALKS/ Kreativno računovodstvo i moguće računovodstvene prevare

16.11.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Miodraga Perića, direktora Društva računovođa i revizora na temu Kreativno računovodstvo i moguće računovodstvene prevare, a moderator predavanja biće profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan u Nišu, Ivana Božić Miljković.

 

Miodrag Perić je iskusni računovođa s bogatim profesionalnim iskustvom. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu 1987. godine, a od 2000. poseduje međunarodno priznato zvanje „ovlašćeni računovođa“ i zvanje „revizor“. Od 2011. godine poseduje licencu „interni revizor“. Tokom karijere, radio je u različitim sektorima, od računovodstva i finansija do vlastitog poslovanja kao preduzetnik. Aktivno doprinosi unapređenju računovodstva i finansijskog izveštavanja u Srbiji, angažujući se u Savezu računovođa i revizora Srbije (SRRS) od 1988. godine. Trenutno je predsednik Udruženja pružaoca računovodstvenih usluga Srbije, predsednik SRRS – podružnice Niš i član Skupštine i Izvršnog odbora SRRS od 2010. godine. Pored toga, angažovan je na važnim projektima poput reforme poreske uprave i izmena zakona o računovodstvu i sprečavanju pranja novca.

 

U okviru ovog predavanja upoznaćemo se sa praksom manipulacije finansijskim izveštajima radi prikazivanja povoljnije slike poslovanja. Tokom predavanja, istražićemo različite tehnike kreativnog računovodstva koje preduzetnici mogu koristiti, poput fingiranja troškova ili prikrivanja dugova i videćemo kako takve prakse mogu dovesti do ozbiljnih posledica za preduzeća i investitore. Takođe ćemo razmatrati primere poznatih slučajeva prevare, pravne implikacije i mere koje preduzeća mogu primeniti kako bi sprečila ili otkrila takve nepravilnosti. Predavanje će naglasiti važnost etičkog poslovanja i transparentnosti u računovodstvenim praksama i ukazati na štete koje preduzeće može imati od prevara u računovodstvu.

 

 

Ne propustite MET Talks, u ponedeljak 20. novembra u 13:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu u kreativnom centru, ili nam se pridružite putem ZOOM platforme!

 
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje