MET TALKS/ Korišćenje finansijskih podataka, analize i ocene Agencije za privredne registre

MET TALKS/ Korišćenje finansijskih podataka, analize i ocene Agencije za privredne registre

7.06.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Marinu Đukić iz Agencije za privredne registre na temu Korišćenje finansijskih podataka, analize i ocene Agencije za privredne registre a moderator predavanja biće profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Hristina Mikić.

 

U okviru gostujućeg predavanja studenti će imati priliku da slušaju o korišćenju finansijskih podataka, analizi i oceni boniteta koje sprovodi Agencija za privredne registre. Kako se konsoliduju i sistematizuju finansijski podaci, koje metode i tehnike finansijske analize se koriste? Koja je namena finansijskih indikatora i koje finansijske pojave u privredi se prate.

 

Marina Đukić rukovodi poslovima finansijskih analiza, boniteta i pružanja usluga iz Registra finansijskih izveštaja od uspostavljanja tog registra u Agenciji 2010. godine. Urednik je Godišnjeg biltena finansijskih izveštaja i godišnjih publikacija o poslovanju pravnih lica i preduzetnika u zemlji koje izdaje Agencija za privredne registre – Registar finansijskih izveštaja. Prethodno obavljala poslove Šefa Odseka za bonitet, analize i rejting u Odeljenju za registre tj. Centru za bonitet u Narodnoj banci Srbije gde je bila koautor modela za utvrđivanje ocene boniteta privrednih društava, koji se i dalje primenjuje. Karijeru je započela u Zavodu za obračun i plaćanja na poslovima u vezi platnog prometa i finansijskih analiza. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1997. godine i stekla zvanje ovlašćeni kreditni analitičar na Akademiji za bankarstvo i finansije 2008. godine. Autor je više stručnih tekstova i analiza iz oblasti poslovanja pravnih lica i preduzetnika u zemlji.

 

Ne propustite MET Talks, u ponedeljak 13. juna u 13:30h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u učionici U1

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje