Profesor na Fakultetu informacionih tehnologija Vladimir Milićević će u četvtrak 27. maja, sa početkom od 18:00 časova, na MET TALKS vebinaru– “Jezik Kotlin – Uzori, kompatibilnost sa Javom i specifičnosti”, podeli svoje iskustvo sa Kotlin programskim jezikom, i predočiće prisutnima sve njegove specifičnosti i kompatibile sa Java programskim jezikom.

 

Profesor dr Vladimir Milićević je angažovan je na Fakultetu informacionih tehnologija, Univerziteta Metropolitan. U periodima 2007-2012.i 2012 –2015. radio je na poslovima saradnika za razvoj softvera od kompanije M-Project. Od 2015. godine sa kompanijom Limessoft učestvuje na FractalsprojektuBeeWeb koji se finansira iz EU fondova. Ovlašćeni je ECDL ispitivač.

 

Programski jezik Kotlin je jezik nove generacije koji je bezbedan, koncizan i pragmatičan i kopatibilan je sa Java kodom. U skaldu sa tim, on može da se koristi svuda gde se koristi Java, jer ima iste performanse kao i Java. Programski jezik Kotlin je nastao u cilju prevazilaženja nedostataka koje je imao jezik Java i uspešno je opravdao očekivanja svih onih koji programiraju u Javi. Zanimljivo je da je dobio ime po ostrvu u blizini Sankt Petersburga.

 

Kotlin sa sobom donosi dosta novih funkcionalnosti i unapređenja, a pokupio je najbolje osobine nekih već zrelih jezika. On je već u velikoj meri prihvaćen među programerima i činjenica je da se pridružio programskim jezicima kao što su Swift, Go, Scala, Rust.

 

Steknite i usvojite nova znanja vezana za ovaj univerzalni jezik!

 
Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET menadžment webinar u četvrtak od 18h!