U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se novi webinar preko Zoom platforme na temu „Osnove blockchain tehnologija, koji će održati dr Nemanja Zdravković, docent na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan.

 

Webinar ,,Osnove blockchain tehnologija“ je namenjen prvenstveno studentima, ali i svima koje interesuje način funkcionisanja Blockchain tehnologija. Veoma je bitno istaći da Blockhchain nisu samo kriptovalute, da Blockhchain nije samo Bitcoin, i da Blockchain nije samo još jedna ,,vruća tema“ u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija. Cilj MET IT webinara je da učesnike upozna sa osnovama funkcionisanja, kao i skupu Blockchain tehnologija i njihovim primenama u zdravstvu, edukaciji i javnom sektoru.

 

Doc. dr Nemanja Zdravković, šef Laboratorije za blokčejn tehnologiju na Univerzitetu Metropolitan, pored nastave iz oblasti računarskih mreža, arhitekture računara i sajber bezbednosti, bavi se i naučno-istraživačkim radom koji uključuje bežične telekomunikacione i distribuirane sisteme, primenu blokčejn tehnologije u zdravstvu i edukaciji, i teoriju informacija. Dr Zdravković je član Međunarodnog Udruženja inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i recenzent je vodećih naučnih konferencija iz oblasti bežičnih telekomunikacionih sistema, kao i nekoliko naučnih časopisa.

 

Pozivamo vas da budete deo MET IT webinara i upoznate se sa osnovama blockchain tehnologija i njihovom primenom.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET IT webinar u četvrtak od 18h!