U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ održaće se IT webinar preko Zoom platforme na temu „Generacije mobilnih mreža: Do 5G and beyond, koji će održati dr Nemanja Zdravković, docent na Fakultetu informacionih tehnologija na Univerzitetu Metropolitan.

 

Cilj MET IT webinara je da se učesnicima bliže objasni osnove svih dosadašnjih generacija mobilnih mreža, koji se frekvencijski spektar koristi (ranije, trenutno i u budućnosti) u mobilnim mrežama, i da li zapravo ima razloga za brigu zbog lansiranja 5G-a?

 

Doc. dr Nemanja Zdravković, pored nastave iz oblasti računarskih mreža, arhitekture računara i sajber bezbednosti, bavi se i naučno-istraživačkim radom koji uključuje bežične RF i optičke telekomunikacione sisteme, statističku obradu signala, teoriju informacija, bežične senzorske mreže i distribuirane sisteme. Dr Zdravković je član međunarodnog udruženja inženjera elektronike i elektrotehnike (IEEE) i recenzent je vodećih naučnih konferencija iz oblasti bežičnih telekomunikacionih sistema, kao i nekoliko naučnih časopisa.

 

Pozivamo vas da budete deo MET IT webinara i saznate postoje li razlozi za brigu zbog implementiranja 5G mobilne mreže.

 


Ne propustite MET IT webinar o generacijama mobilnih mreža u sredu od 18h!

 
LINK ZA PRISTUP WEBINARU:
 
 https://us04web.zoom.us/j/73223745657?pwd=Q1VGcEVXbHhZYW1RWUZLTUtEczZyZz09

 
Meeting ID: 732 2374 5657
 
Password: 4mEZeJ
 
* Zoom je uveo obaveznu lozinku pored postojećeg meeting linka/ID-a.