MET TALKS / Intelektualna svojina i informaciono društvo

MET TALKS / Intelektualna svojina i informaciono društvo

22.03.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan “MET Talks” u petak 24. marta u 15h ugostićemo  Milicu Kljajić koja je trenutno zaposlena Upravi za sprečavanje pranja novca, kao inspektor u Odseku za nadzor. Moderator će biti saradnik u nastavi Dragan Gunjić.

 

Naša gošća je trenutno na master akademskim studijama iz oblasti prava intelektualne svojine. Svoju karijeru započela je kao volonter u Višem sudu u Užicu. U Opštinskoj upravi Čajetina radila je kao savetnik u oblasti radnih odnosa i istovremeno bila angažovana na projektima opštine usmerenim ka smanjenju nezaposlenosti kroz mere aktivne politike zapošljavanja. Poslovima vezanim za inspekcijski nadzor počela je da se bavi u Opštinskoj upravi Novi Beograd, a nastavila je u Upravi za sprečavanje pranja novca.

 

Aktivno je učestvovala u izradi Nacionalne procene rizika od pranja novca i i Nacionalne procene rizika od pranja novca u sektoru digitalne imovine.

 

Milica Kljajić pružiće nam čast da se slušanjem predavanja upoznamo sa osnovama prava intelektualne svojine, posebno autorskim pravom i srodnim pravima, patentnim pravom, pravom žiga, kao i nekim pitanjima i dilemama koje se javljaju u savremenom informacionom društvu.

 

Ne propustite MET Talks u petak, 24. marta, od 15.00 časova na Univerzitetu Metropolitan, Tedeuša Košćuška 63, Beograd

 

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje