MET TALKS / Inovacije u zdravstvu u Srbiji – health, med i biotech

MET TALKS / Inovacije u zdravstvu u Srbiji – health, med i biotech

14.03.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan “MET Talks” ugostićemo Ivanu Kostić koja je trenutno konsultant Svetske banke za transfer tehnologija pri Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. Ona je i ko-osnivač Laboratorije zdravstvenih tehnologija (LZT) i trenutno direktorka istoimenog pilot superklastera u okviru USAid-ovog projekta Srbija inovira. Moderator predavanja biće Tatjana Mamula Nikolić, profesorka Fakulteta za menadžment.
 

Naša gošća je doktorirala u oblasti bioinženjerskih sistema pri MIT-Portugal programu na temu regeneracije srčanog mišića. U isto vreme je učestvovala na pedijatrijskom hakatonu u dečijoj bolnici u Bostonu i ispirisana time uspešno organizovala prvi medicinski hakaton u Beogradu u januaru 2017. godine. Otuda nastaje inspiracija za rešenjem koje nudi LZT. 2020. godine LZT dobija nagradu za Najbolju praksu ekosistema i model širenja u druge zemlje u razvoju od strane UN-based International Telecommunication Union-a.

 

Radeći sa startapima u Srbiji, pre svega iz oblasti health-tech-a, uključuje se u rad UN-based World Summit Awards-a i postaje nacionalni ekspert za nominacije najboljih digitalnih rešenja iz Srbije u 8 ključnih oblasti uključujući health-tech, ali i član globalnog žirija ovog takmičenja.

 

Dr Ivana Kostić pružiće nam čast da se slušanjem predavanja upoznamo sa njenim iskustvima, zaključcima iz navedenih oblasti i pre svega potrebama i izazovima razvoja zdravstvenog ekosistema u zemlji u razvoju. Predstaviće nam trenutne i buduće planirane aktivnosti LZT-a tj. pilot superklastera iz oblasti zdravstva u Srbiji. I na koji način se u poslednje vreme u Srbiji pored health-tech-a sve više pruža podrška razvoju biotech rešenja.

 

Ne propustite MET Talks u u sredu, 22. marta u 13.15h u učionici U2 na Univerziteta Metropolitan u Beogradu ili nam se pridružite putem ZOOM platforme

 

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje