MET TALKS/ Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć

MET TALKS/ Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć

2.04.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Mašu Bubanj šeficu Help-ove regionalne kancelarije za Jugoistočnu i Istočnu Evropu na temu Helpovim stazama održivosti – pomoć za samopomoć, a moderator predavanja biće profesor Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Bojan Đorđević.

 

Sa više od 25 godina profesionalnog iskustva u humanitarnoj i razvojnoj saradnji, po struci ekonomista i MBA poslovne administracije, Maša Bubanj je upravljala nacionalnim i regionalnim programima više donatora na Zapadnom Balkanu i Istočnoj Evropi angažovanjem u Nemačkoj nevladinoj organizaciji Help – Hilfe zur Selbsthilfe, WYG International, UNOPS, Nathan Associates, International Rescue Committee i nekoliko udruženja, organizacija civilnog, ali i privatnog sektora.

 

Trenutno, na poziciji šefa Helpove regionalne kancelarije u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi, ima vodeću ulogu u analizi situacije, pripremi složenih intervencija u pogledu održivog razvoja i odgovorna je za strateško upravljanje i usmerenje Helpove misije u postizanju ciljeva i vizije organizacije.

 

„Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ je Nemačka nevladina organizacija koja u Republici Srbiji od 1999. godine pruža hitnu humanitarnu i razvojnu pomoć sa portfoliom od stotine projekata vrednosti veće od 60 miliona evra. Fokus Helpovih aktivnosti u Srbiji usmeren je na unapređenje životnih uslova, inkluziju i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih i ranjivih grupa, naročito mladih, žena, osoba sa invaliditetom, i nacionalnih manjina.

 

U saradnji sa lokalnim partnerima, samoupravama, institucijama i organizacijama civilnog društva, i uz međunarodnu donatorsku podršku, Help nastoji da unapredi socijalnu integraciju i ekonomske prilike. Kroz podršku na principu „pomoći za samopomoć“, Help doprinosi samostalnosti i održivosti zajednica i društva u celini, u skladu sa ciljevima održivog razvoja UN i Evropskim vrednostima.

 

Projekti koje Help sprovodi obuhvataju širok spektar aktivnosti, od pružanja direktnih grantova i obuka za pokretanje sopstvenog biznisa, preko unapređenja infrastrukture i pristupa obrazovanju, do aktivnosti koje podstiču ekološku svest i praktičnu primenu principa održivog razvoja.

 

Poseban akcenat stavlja se na ekonomsko osnaživanje kroz podsticanje preduzetništva sa ciljem stvaranja održivih izvora prihoda koji doprinose stabilnosti i rastu lokalnih zajednica.

 

Ne propustite MET Talks, u ponedeljak 8. aprila u 12:30h, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu u Kreativnom centru ili nam se pridružite putem ZOOM platforme!
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje