MET TALKS/ Ekonomija zasnovana na znanju u modnoj industriji – Klaster FACTS

MET TALKS/ Ekonomija zasnovana na znanju u modnoj industriji – Klaster FACTS

26.12.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Slađanu Milojević direktorku Klastera FACTS na temu Ekonomija zasnovana na znanju u modnoj industriji – Klaster FACTS, a moderator predavanja biće profesorka Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan, Milica Slijepčević.

 

 

Slađana Milojević je direktor Klastera modne i odevne industrije Srbije, autorka koncepta Nonna Handmade i bivša savetnica predsednika PKS za tekstilnu i modnu industriju. Rođena u Užicu, obrazovana u Beogradu, sa diplomama iz menadžmenta tekstilne industrije i MBA sa University of Toronto, poseduje znanje srpskog, engleskog i italijanskog jezika I nemačkog jezika. Kao menadžer Klastera FACTS, ostvarila je podršku EU i GIZ, postavši reprezentativni predstavnik modne industrije Srbije. Aktivna je na međunarodnim konferencijama, predstavljajući  srpske tekstilne industrije. Takođe, ima bogato radno iskustvo u modnoj industriji, a kao autor koncepta Nonna Handmade, sa sestrom i majkom čuva tradiciju srpskih etno vezova.

 

Slađana je takođe angažovana u radnim grupama Ministarstava privrede i prosvete, te je članica Saveta za obrazovanje odraslih. Njena biografija je dostupna u enciklopediji Oxford Worldwide publication – Successful people in Serbia, a nalazi se i na listi 1.500 stručnih žena Srbije od 2013. godine.

 

Koncept izlaganja Slađane Milojević bice u vezi sa Klasterom FACTS i modnom industrijom Srbije te brendovima koji su okupljeni oko tog Klastera. Akcenat stavlja na važnost umrežavanja i povezivanja u uslovima velike konkurencije prisutne na domaćem tržistu i globalne proizvodnje. Posebnu pažnju posvetiće analizi aktuelnog stanja u tekstilnoj i modnoj industriji Srbije, prezentovanju podataka kao i mogućnosti za napredak i opstanak kroz uvođenje digitalizacije i odrzivog poslovanja uz poštovanje zelene agende. Upoznaće nas sa brojnim aktivnostima koje Klaster FACTS preduzima i na taj način doprinosi povećanju konkuretnosti kompletne modne industrije Srbije, pa samim tim i domaće privrede u celini.

 

Ne propustite MET Talks, u sredu 27. decembra u 14:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u svečanoj sali