U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ održaće se novi dizajn vebinar preko Zoom platforme na temu “Digitalne dizajnerke u doba korone“ u četvrtak, 8. aprila sa početkom u 16 časova, koji će predstaviti gospođa Rialda Dizdarević Obuljen, digitalna umetnica. Vebinar će se održati u okviru predavanja iz predmeta Istorija umetnosti, predmetnog profesora dr Svetlane Smolčić Makuljević, dekanke Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Cilj MET dizajn webinara je da se publici približi život i stvaralaštvo savremenih dizajnerki kroz odgovore na pitanja o identitetu i globalnim zajedničkim problemima ženske integracije. Govoriće se i o digitalnim umetnicama i društveno angažovanom dizajnu u periodu globalne krize.

 

PREDAVAČ:

 

Rialda Dizdarević Obuljen rodjena je 1993. godine u Novom Pazaru. Bavi se primarno digitalnom umetnošću i ilustracijom. Fokus njenog rada su intimni i pomalo komični momenti svakodnevnog života, a akcenat je na emotivnoj bliskosti medju njihovim akterima. Rialdini radovi su objavljivani u časopisima: Wannabe Magazin, Elle Srbija, Feels Zine, Buro Srbija, Forge. Art Magazine, Designed.rs. Rialda je radila kao glavni digitalni ilustrator na projektima edukativnih emisija za nacionalnu televiziju Srbije RTS. Radi na projektima koji obuhvataju editorial i komercijalnu ilustraciju sa klijentima poput: Write Magazin, Honest History, Breathe, Teen Breathe, Wrappr, Crane USA, MILICA Magazin. Učestvuje na izložbama u Srbiji i inostranstvu. Rialda trenutno živi, stvara i izlaže u Kanadi.

 

Pozivamo vas da budete deo MET TALKS webinara iz oblasti dizajna i digitalne umetnosti.

 

Prijavite se OVDE >>

 

Ne propustite MET dizajn webinar u četvrtak od 16h!