MET TALKS/ ,,Bogatstvo likovnog izraza u monetarnoj istoriji Srbije,,

MET TALKS/ ,,Bogatstvo likovnog izraza u monetarnoj istoriji Srbije,,

12.04.2024.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Ranka Stanojevića višeg stručnog saradnika pri Odseku za edukaciju Narodne banke Srbije na temu Bogatstvo likovnog izraza u monetarnoj istoriji Srbije, a moderatori predavanja biće profesorke Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Marija Radosavljević u Nišu i Neda Šormaz u Beogradu.

 

Gostujuće predavanje na temu ,,Bogatstvo likovnog izraza u monetarnoj istoriji Srbije,, slušaocima će omogućiti upoznavanje sa likovnim i grafičkim rešenjima prisutnim na novčanicama koje se koriste i koje su se koristile u istoriji Republike Srbije. Gospodin Ranko Stanojević  će nas upoznati sa ostalim elementima, motivima i zaštitnim detaljima koji se koriste u procesu dizajniranja i izrade novčanica. Cilj ovog edukativnom programa NBS, pored boljeg upoznavanja monetarne istorije Republike Srbije, jeste i inspirisanje studenata za predstojeći takmičarski konkurs na Fakultetu digitalnih umetnosti sa temom ,,Moja novčanica,,.

 

Ranko Stanojević, rođen u Beogradu, kao diplomirani ekonomista zasniva radni odnos na poslovima Odseka za edukaciju pri Odeljenju za komunikacije Narodne banke Srbije. Ranko osmišljava, stvara, organizuje i sprovodi programe edukacije Narodne banke Srbije, sa posebnim ponosom ističući prezentaciju o lažnom novcu i kako ga prepoznati – „Falsifikati“, prezentaciju i predavanje o novcu svetorodne loze – „Nemanjići – novac dinastije“, edukativni kviz za maturante ekonomskih škola i tehničkih škola sa ekonomskim smerom – „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“, kao i predavanje pod nazivom „Monetarna istorija Srbije“, program koji  protokom vremena stiče sve više „derivata“ među kojima se posebno ističu: „Sveti Sava u monetarnoj istoriji Srbije“, „Žena u monetarnoj istoriji Srbije“ i „Bogatstvo likovnog izraza u monetarnoj istoriji Srbije“.

 

Ne propustite MET Talks, u ponedeljak 15. aprila u 12:30h, na Univerzitetu Metropolitan u Nišu u konferencijskoj sali i u utorak 16. aprila u 14:00h, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu u učionici RU1

 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje