Izložba MET Gallery Pop-up, studenata Modnog dizajna, u TC Ušće

Izložba MET Gallery Pop-up, studenata Modnog dizajna, u TC Ušće

16.05.2024.

MET Art Gallery Pop-up je izložba koja slavi kreativnost studenata Modnog dizajna Univerziteta Metropolitan. Kroz spoj vizuelnih elemenata poput dizajnerskih modela i modnih ilustracija, posetioci će imati priliku da zavire u svet inovativnih ideja i dizajnerskih veština mladih talenata. Izložba će biti otvorena tokom tri dana, od 18. do 20. maja, u TC Ušće. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

 

Deset reprezentativnih modela će biti izloženo na krojačkim lutkama, omogućavajući posetiocima da vide detaljno izrađene kreacije iz različitih kolekcija. Svaka lutka će nositi jedinstveno delo koje odražava kreativnost i tehničku veštinu studenata Modnog dizajna.

 

Pored krojačkih lutaka, na prostoru izložbe naći će se i modne ilustracije koje prate
proces kreiranja kolekcija. Ove ilustracije ne samo da će dodati još jednu dimenziju izložbi, već će takođe omogućiti posetiocima da vide evoluciju ideje od koncepta do finalnog proizvoda.

Centralna tema izložbe će biti inovacija i eksperiment u modnom dizajnu. Kroz raznolike stilove, tehnike i materijale, posetioci će dobiti uvid u širinu i dubinu kreativnog procesa koji se odvija na Univerzitetu Metropolitan. Od avangardnih konceptualnih komada do nosivih svakodnevnih kreacija, izložba će pokazati šta čini Modni dizajn toliko inspirativnim.

Cilj izložbe MET Art Gallery Pop-up, pod metorstvom profesora Aleksandra Protića, Katarine Samardđić i Lidije Jovanović je da inspiriše posetioce da razmišljaju o modi na nov i kreativan način. Kroz ovu izložbu, želimo da podstaknemo dijalog o savremenim trendovima u modnom dizajnu i da podržimo buduće generacije dizajnera.

 

Vidimo se u MET Art Gallery Pop-up – gde se moda susreće sa umetnošću i inovacijom!