Edukativna izložba „uTKANA sećanja: priče o odeći u slici i reči“

Edukativna izložba „uTKANA sećanja: priče o odeći u slici i reči“

25.12.2023.

Koncept edukativne izložbe „uTKANA sećanja: priče o odeći u slici i reči“, ima za cilj podizanje svesti o procesima stvaranja odeće i posledicama koje proizilaze iz brze mode u današnjem društvu. Izložba će biti otvorena u četvrtak 28. decembra i trajaće do 31. decembra, u Kulturnom centru Dorćol (Mike Alasa 48).

 

Tribina pod nazivom „Šta odeća oseća?“ će biti vođena profesorkom Lidijom Jovanović sa Univerziteta Metropolitan, studijskog programa Modni dizajn, koja će moderirati razgovor sa svojim gostima, stručnjacima u procesu stvaranja odeće, kao i sa publikom koja će biti prisutna. Cilj ovog razgovora je da osvetli proces proizvodnje odeće, istakne ljudski aspekt iza tog procesa i podstakne empatiju i svest o negativnim uticajima brze mode na okolinu.

 

Nakon tribine, profesorka Marina Kostić i Ljiljana Miličić sa Univerziteta Metropolitan će održati predavanje na temu „Održivi principi u dizajnu odeće“. Ovo predavanje će omogućiti prisutnima da bolje upoznaju globalno zagađenje koje je nastalo, suprotstave se konceptu brze mode i upoznaju se sa održivom modom kao alternativom, pružajući rešenja koja pojedinci mogu primeniti kako bi smanjili ekološke posledice.

 

Vidimo se!