DizajnUM12, godišnja izložba radova studenata Fakulteta Digitalnih Umetnosti

DizajnUM12, godišnja izložba radova studenata Fakulteta Digitalnih Umetnosti

1.07.2024.

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša DizajnUM12, vizuelno komunicira sa posmatračima, u svetu bez granica!

 

U Beogradu izložba će se održati u Ostavinskoj galariji ( Kraljevića Marka 8) i trajaće od 4. do 11. jula. Otvaranje izlože odžaće se 4 jula u 19h.

 

U Nišu izložba će se održati U Kulturnom centru Niš (Stanoja Bunuševca BB) i trajaće od 4. do 7. jula. Otvaranje izlože odžaće se 4 jula u 19h.

 

Originalni i inovativni radovi studenata u kojima oni preispitiuju stavove o svom sopstvenom identitetu i prošlosti definisani su kroz različite vizuelne forme. Višeslojni identitet, različiti elementi života, društveno prihvatanje i neprihvatanje, učenje iz nesavršenosti vezuju ovu izložbu u kolektivni jedinstveni kvalitetni autorski iskorak u dizajnu.

 

U vremenu ograničene pažnje, autentična savremena dizajnerska praksa, sa ličnim narativima postaje sve važnija. Dizajneri danas teže da stvore radove koji ne samo da izgledaju estetski privlačno, već i da prenose suptilnije, dublje poruke i značenja. Izložba DizajnUM12 pruža uvid u razmišljanja i kreativnost nove generacije dizajnera, rođenih nakon 2000. godine, sa radovima nastalim u turbulentnom vremenu različitosti. Nalazeći red u dizajnu iz haosa spoljašnjeg sveta, oni ponavljaju pitanje kome umetnost i dizajn pripadaju danas.

 

Očekujemo vas!