8. Metropolitan Fashion Day

8. Metropolitan Fashion Day

21.02.2023.

U četvrtak 23. februara u 20.00h u Dorćol Platz-u se održava 8.Met Fashion Day.

 

Studenti Modnog dizajna su ove godine u okviru predmeta Modni marketing kod profesorke Milice Slijepčević kao projektni zadatak razvili umetnički projekat CO-EXISTENCE.

 

Cilj projekta je da prođu ceo proces njegove realizacije susrećući se sa brojnim izazovima na tom putu..

 

Njihova ideja je se spoje mladi umetnici iz različitih oblasti i prikaže kolaborativnost kao važan segment stvaranja. Događaj se satoji iz dva segmenta. Prvi čini modna revija mladih dizajnera u klasi profesora modnog dizajna Aleksandra Protića i profeosrke Katarine Samardžić. Paraleno sa tim realizuje se izložba radova studenata. Kroz čitav projekat studenti žele da prikažu koliko je saradnja važna i koji segmenti sačinjavaju modnu industriju – od ilustracije, fotografije, modela, videografije, do realizacije samog odevnog predmeta. Naziv projekta predstavlja suživot umetnika, jer je saradnja integralni deo stvaranja. Iako se umetnik često karakteriše kao izraziti individualista, studenti autori CO-EXISTENCE preispituju stereotip kroz neophodnost da umetnici stvaraju inspirišući jedni druge, ali i da stvarajući budu deo istog umetničkog procesa.

 

Drugi deo događaja posvećen je neposrednom druženju, a žurka uz sjajnog “DJ IKKI“ je planirana dok je Dorćol Platz otvoren, do 11.30h. Takođe se zahvaljujemo svima koji su pomogli da događaj uspe poput kompanije Loreal, mladih modela i brojnih drugih.

 

Studenti autori projekta CO-EXISTENCE:
 

  • Lena Antić – koordinatorka
  • Anđela Bošković
  • Teodora Đokić

 

Autorka projekta Metropolitan Fashion Day profesorka Milica Slijepčević i autori profesori Aleksandar Protić i Katarina Samardžić

 

Pozivamo vas da se pridružite ovom događaju kao i da uživate u radovima mladih umetnika.