Na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu, zajedno sa Tehnološkim Univerzitetom iz Varšave, a u saradnji sa Univerzitetetom u Kalkuti iz Indije, Univerzitetetom Ca’Foscari iz Italije, Institutom za računarske nauke Poljske akademije nauka i Institutom za sistemska istraživanja Poljske akademije nauka, uspešno je održana osamnaesta Međunarodna konferencija o računarskim informacionim sistemima i aplikacijama za industrijski menadžment – CISIM 2019.

 

Konferencija je prvi put organizovana 2001. godine u Poljskoj. Tokom godina, konferencija je menjala lokacije održavanja, što je omogućilo da se širi i doprinese razvoju i da objedini mnoge važne istraživačke tokove. Računarski informacioni sistemi i njihova primena u analizi i obradi slike, biometriji i u bihevioralnim i fiziološkim kategorijama obuhvataju istraživanja u sistemima za obradu informacija i tehnikama identifikacije i prepoznavanja ljudi.

 

Stručnjaci sa međunarodnih univerziteta i instituta iz – Južne Koreje, Poljske, Češke, Slovačke, Kolumbije, Italije i Srbije, sa doprinosom u radovima iz više od 15 zemalja iz Amerike, Latinske Amerike, Evrope, Azije i Afrik, bili su deo CISIM konferencije na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, gde su održane odlične prezentacije iz oblasti:

 
– Sigurnost biometrije i multi-mediji;
 
– Računarski informacioni sistemi;
 
– Geoinformacione nauke i tehnologije;
 
– Mašinsko učenje i računarstvo visokih performansi;
 
– Industrijski menadžment i druge aplikacije.
 
Ovim je Univerzitet Metropolitan pokazao da je u koraku sa svetskim trendovima iz oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, koja se u današnjem vremenu informacionih tehnologija iz dana u dan menjaju. U nastavku pogledajte fotografije i kako je izgledala međunarodna Konferencija CISIM 2019 na Metropolitanu.