Završena je deveta međunarodna „eLearning konferencija 2018.“ na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Konferenciju je svečano otvorio predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet i naglasio da je Univerzitet Metropolitan za 13 godina postojanja dostigao kvalitet obrazovnog sistema jedne institucije, koja od samog početka zastupa e-learning sistem učenja.

 

Stručnjaci sa međunarodnih univerziteta iz Škotske, Mađarske, Holandije, Švedske,  Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Španije i Italije, su održali odlične prezentacije koje su vezane za učenje na daljinu. U fokusu su bile prednosti e-učenja, e-ocenjivanje, e-učenje za studente sa invaliditetom i e-učenje u kompanijama.

 

Ove godine, u okviru konferencije održana je i radionica vezana za Erasmum+ projekat – Introduction of part-time and short cycle studies in Serbia – PT&SCHE, gde su partneri sa projekta prezentovali svoje rezultate online pilot programa.

 

Univerzitet Metropolitan je prvi u regionu počeo sa izvođenjem nastave na daljinu, kada je 2005. godine dobio zvaničnu dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje. Ovom metodom učenja se ostvario jedinstven program naprednih akademskih i profesionalnih studija.

 

Zahvaljujemo se svim učesnicima eLearning konferencije za 2018. godinu, kao i suorganizatorima – Otvorenom Univerzitetu Holandije i Matematičkom institutu SANU.