Design never sleeps – prvi dizajnerski hakaton u Srbiji, pored Niša je održan i u Beogradu na Univerzitetu Metropolitan, gde je bilo 6 timova koji su za dva dana mogli da pripreme ideju na zadatu temu Study limenke-Guarana limited edition i osvoje vrednu nagradu od 1.000€ za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti, kao i nagradu iznenađenja od Guarane No Sleep.
 
Nakon svečanog otvaranja, na kome je predstavljena agenda takmičenja i tema u organizaciji Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, kao i glavni sponzor – Guarana No Sleep, usledio je niz praktičnih radionica. Prvo je Petar Cvetković, asistent na Fakultetu digitalnih umetnosti, održao radionicu – Dizajn ambalaže. Nakon toga je usledila radionica profesorke Madlene Dašić, sa istog fakulteta, koja je takmičarima približila osnovna načela ilustracije. Prilikom kreiranja kriterijuma za ocenjivanje kreativnosti i realizaciju ideje su nosili 60% od ukupne ocene, a prezentovanje ideje pred žirijem 30%. Takmičari su imali i radionicu o javnom nastupu, koju je održala Maja Barać Stojanović – ekspert za javni nastup.
 
Početak takmičenja je otvorila dekanka Fakulteta Digitalnih umetnosti, profesorka dr Katarina Kaplarski, zajedno sa profesorkom dr Milicom Slijepčević i asistentom Mladenom Radićem, koji su bili članovi stručnog žirija. Prvo mesto i nagradu od po 1.000€ za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti osvojio je dvočlani tim „Night Owls“ u sastavu najboljih drugarica, Valentine Govedarice iz škole za dizajn i Jovane Rašević iz IX beogradske gimnazije. Valentina i Jovana su sa svojom mokap limenkom, koja asocira na dugo, noćno učenje pod svetlima i otkucavanje vremena, oduševile žiri i sve prisutne.
 
Drugo mesto i nagradu od 500€ je zauzeo tim od četiri člana „Taziv nima“: Julijana Radovanović, Filip Ilić i Ana Vučić iz X gimnazije „Mihajlo Pupin“ i Una Janković iz ITHS-a. Njihovo rešenje je bila sova u obliku molekula kofeina, sa upečatljivim sloganom „Sruči pa nauči“. Treće mesto i ne manje vrednu nagradu od 250€ odneo je tim „Sleepless Duo“: Mateja Petković, iz Elektrotehničke škole „Rade Končar“ i Vojislav Ćirjaka iz X gimnazije „Mihajlo Pupin“, koji se upoznao na Univerzitetu Metropolitan, jer su njihove prijave bile individualne. Njihovo dizajnersko rešenje je bila sova nacrtana hemijskom olovkom na pozadini koja predstavlja svesku, sa raznim formulama i rečima koje se mogu koristiti kao puškice.
 
Na Univerzitetu Metropolitan je za sve takmičare bio organizovan i MET Fun Room koji je bio prilagođen potrebama odmora i zabave. Uz muziku, lejzi begove, stoni tenis i virtuelnu realnost, takmičari su mogli da uživaju tokom 24h hakatona. Da bi se izdržala radna noć, svima je na raspolaganju bila neograničena količina Guarane. Pored glavnog sponzora takmičenja Guarane No Sleep, tu su bili i Aqua Viva, Chipsy, Sweet, neodoljive krofne iz „Slatkoteke“, uvek sveže kiflice iz pekare „Domaće kiflice“, najbolja pica u gradu Big Pizza i sladokusni ketering „Gomboca“.
 
Na kraju samog hakatona takmičari su se jednoglasno složili da Design never sleeps neverovatno iskustvo kroz koje su puno naučili i trenutno najvažnija stavka u njihovom dizajnerskom portfoliju. Kako su svi timovi bili izuzetni, odlučeno je da svih 6 idejnih rešenja bude poslato Guarani, tako da za svaki predlog dizajnirane Study limenke postoji podjednaka šansa da se nađe na rafovima prodavnica. Veliku zahvalnost kako takmičara, tako i organizacionog tima Univerziteta upućujemo studentima koji su bili mentori i bez kojih realizacija prvog dizajnerskog hakatona u Srbiji ne bi bila moguća.