Studenti četvrte godine Fakulteta informacionih tehnologija su posetili sedište kompanije Galeb u Šapcu, u okviru predmeta Bezbednost i zaštita informacija, gde ih je zajedno sa profesorom Igorom Francom dočekao direktor kompanije, Ivan Spasojević sa svojim stručnim timom inženjera.
 
U okviru stručne posete kompaniji Galeb, studenti su imali priliku da vide kompletan proces razvoja fiskalnih kasa i sam rad uspešne kompanije, koja posluje od 1971. godine. Takođe su mogli da razgovaraju sa inženjerima koji rade na razvoju hardvera i softvera, i razmene mišljenja.
 
Studenti su osim posete razvojnom centru za kase mogli da vide i razvojni tim GPS sistema za praćenje vozila i da se upoznaju sa tehnologijama koje se koriste za rad tog sistema. Na samom kraju stručne posete kompaniji Galeb, studenti su prošli i kroz čitavu fabriku metalne ambalaže gde su mogli da vide kompletan proces rada i proizvodnje.
 
Kompanija Galeb je jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima. Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja elektrotehničkih uređaja i opreme za industriju, zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postala je najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema itd.
 
Studentima Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan je tokom ove posete ponuđena i stručna praksa u kompaniji Galeb, za sledeći semestar.