„Safer“ – prva samostalna revija studenta Modnog dizajna Dina Puljića

„Safer“ – prva samostalna revija studenta Modnog dizajna Dina Puljića

13.12.2018.

Održan je još jedan Balkan Art Fashion Event – BAFE, gde se predstavio i student druge godine Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Dino Puljić sa prvom, samostalnom kolekcijom i revijom za jesen/zimu pod unikatnim nazivom Safer“.

 

Svoju inspiraciju za kolekciju „Safer“, Dino je pronašao u ženskoj lepoti koja je nedodirljiva, jedinstvena i nežna, sa velikom dozom misticizma koja je iz dana u dan drugačija i samo svoja. Kolekcija „Safer“ ide u korak sa svetskom modnom scenom, i predstavlja visoku modu.

 

Dino uveliko izrađuje svoje kreacije, koje su poznate javnosti zbog drugačijeg stila i svežine kojom odišu svi njegovi modeli. Na 13 BAFE-u je prikazao svoju prvu samostalnu reviju „Safer“, uz najlepše pastelne boje koje su napravile magiju na pisti i očarale prisutne.

 

Materijali koji su korišćeni za kolekciju „Safer“, su od najfinijeg žoržeta, debljeg tkanja u pastelnim bojama, kao i boucle tvida koji je zastupljen kroz sve modele. Uz to je korišćen i materijal glory (imitacija prevrnute kože) sa dodatkom ručno rađene 3D kristalne čipke, koji prikazuje lepotu ženskog tela i njenu moć, ali u isto vreme ističe žensku gracioznost i naglašava njen seksipil.

 

Alternativna umetnička manifestacija BAFE, nastala je sa idejom da promoviše regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da stečena znanja primene u praksi i pokažu svoj talenat široj publici.