Tokom prethodne nedelje u Novom Sadu je održana prva konferencija „Digitalije“, a tema je bila „Digitalna i medijska pismenost i digitalne kompetencije“. Pored vodećih, domaćih stručnjaka iz digitalne oblasti, jedan od učesnika i predavača je bio i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet.

 

Predavanja koja je održao profesor dr Dragan Domazet kao vrhunski stručnjak iz poznavanja oblasti info tehnologije, obuhvatala su aktuelne teme: „Dualno obrazovanje – iskustva i očekivanja – Iskustva iz razvijenih država koje primenjuju model dualnog obrazovanja i očekivani rezultati njegove primene u našem obrazovnom sistemu“ i „Značaj međunarodne razmene studenata i predavača“.

 

Moderator konferencije je bila profesorka Univerziteta Metropolitan i dugogodišnja urednica emisije „Digitalne ikone“ koja se emituje na radio Beograd 2, dr Tamara Vučenović. Nakon održanog predavanja otvorena je diskusija sa posetiocima konferencije, gde su najbrojniji bili profesori i studenti.

 

Konferencija „Digitalije“ je bila uvod u veliku prolećnu konferenciju INFONS, koja će se održati početkom juna 2019. godine i koja će objediniti akademsku zajednicu, nadležne institucije, organizacije civilnog društva, kao i IT u Srbiji i zemljama regiona.

 

Cilj prve konferencije „Digitalije“ je da postane tradicionalni skup, koji će predstavljati neraskidivu vezu obrazovanja i razvoja info društva, što Univerzitet Metropolitan kao vodeća privatna, obrazovna institucija i zastupa kroz svoje programe na Fakultetu informacionih tehnologija.