Održan je još jedan „Poslovni izazov u Novom Sadu, gde je prvo mesto osvojio tim pod rednim brojem 13. i mentorstvom studenta Marka Dadića, sa treće godine Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan.
 
Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu pomoću kojih će na profitabilan način iskoristiti sve ono što nastane kao višak u procesu proizvodnje. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija u sledećem sastavu: Svetlane Babović iz UniCredit Bank Srbija; Aleksandra Jankulovića, profesora sa Univerziteta Metropolitan ; Valentine Antić iz OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Nataše Burka, preduzetnice SENSI SKIN studio za negu lepote.
 
Ideja o proizvodnji igračaka punjenih materijalom koji se taloži prilikom procesa mašinskog sušenja veša, osvojila je prvo mesto u okviru novog kruga regionalnog takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama. Pobednički tim su činili: Siniša Jurišin (Elektrotehnička škola 9. maj, Bačka Palanka), Nina Bogdanović (Poljoprivredno-prehrambena škola, Sombor), Marina Đurić (Medicinska škola 7. april, Novi Sad), Jelena Bojanić (Gimnazija Sava Šumanović, Šid), Milica Suvačarov (Elektrotehnička škola Nikola Tesla, Pančevo).
 
Takmičenje je okupilo 100 učenika iz 29 srednjih škola iz Alibunara, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Inđije, Kikinde, Novog Bečeja, Novog Sada, Pančeva, Pećinaca, Rume, Sente, Sombora, Sremske Mitrovice, Stare Pazove, Subotice, Šida, Vršca, Futoga i Zrenjanina.
 
Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u januaru 2019. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na „Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (u aprilu 2019. godine u Podgorici) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.