ORGANIZACIJA DOSTIGNUĆA MLADIH DODELILA UNIVERZITETU METROPOLITAN PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG POSLOVNOG PARTNERA

ORGANIZACIJA DOSTIGNUĆA MLADIH DODELILA UNIVERZITETU METROPOLITAN PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG POSLOVNOG PARTNERA

27.05.2022.

U okviru Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija, 24. maja održana je svečana ceremonija dodele godišnjih nagrada Dostignuća mladih, za poseban doprinos koji su pojedinci, organizacije i korporacije dali razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji. Univerzitetu Metropolitan dodeljeno je priznanje za IZUZETAN DOPRINOS RAZVOJU PREDUZETNIČKOG OBRAZOVANJA U SRBIJI! Nemanja Glavnić ovom prilikom priznanje je dodelio predstavnici Univerziteta Metropolitan Andrei Vukomanov.
 
Univerzitet Metropolitan uspešno sarađuje godinama unazad sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji, gde su profesori i studenti kao mentori deo takmičenja – Poslovni izazov. Na ovom takmičenju svake godine učestvuje na stotine mladih, talentovanih srednjoškolaca iz cele Srbije. Timovi koje mentorišu studenti i profesori Univerziteta Metropolitan uvek su među najbolje plasiranim timovima.
 
Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement Serbia) je deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, osnovane 1919. godine, koja obuhvata 121 zemlju na svim kontinentima i predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika. Učenici su i u prilici da kroz teorijsku i praktičnu nastavu, mentorski program, kao i niz takmičenja, sajmova i konkursa, nauče po kojim principima funkcioniše biznis i da istovremeno budu podstaknuti da osmišljavaju i razvijaju svoje preduzetničke poduhvate.
 
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo na priznanju i da istaknemo koliko smo ponosni na saradnju sa Organizacijom Dostignuća mladih i da se radujemo svim budućim zajedničkim projektima!